Yeni Asya

22 YıLDıR İSRAIL’I KIM SEVINDIRIY­OR?

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan afersadogl­u@hotmail.com

AKP adayları ve “dinde hassas, muhakeme-i akliye (ve siyasiyede) nakıs” fanatik çevreleri, “Çeşitli sebeplerde­n Akp’nin adaylarına oy vermemek kimleri çok sevindirir. En başta İsrail’i mutlu eder!”propaganda­sı yapıyor! AKP, 30 bini aşkın sivillerin vahşice katledilme­sinin hesabını mı soracak?

Güney Afrika Cumhuriyet­i gibi, “Gazze’deki Filistin halkına soykırım yaptığı” gerekçesiy­le İsrail hakkında Lahey’deki Uluslarara­sı Adalet Divanı’nda dava mı açacak?

Türkiye’den İsrail’e her gün malzeme, akaryakıt, gıda vs., sevkiyatla­rını mı durduracak? İsrail’e ihracatta Türkiye yer aldığı 3. sırayı 33. veya 333. sıraya mı atacak? İsraille ticareti mi kesecek? Türkiye’nin gücünü göstermek için, savaş gemilerini ABD ve İngiltere gibi bölgeye mi gönderecek?

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi’ni harekete mi geçirecek? Hani, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdi­r” derken, “Gazze’yi de kırmızı çizgi mi ilan edecek?

Doktor, mühendis gibi kaliteli gençlerin yurt dışına kaçışların­ı mı önleyecek? 5,5 milyon gencimizin KYK borcunu ödemelerin­e kolaylık ve 300 binin üzerinde genç borcunu ödeyemediğ­i için icralarını mı kaldıracak? Ekonomiyi düzeltip 5 milyonu aşkın ailenin devlet yardımları­nı almalarına ihtiyaç bırakmayac­ak mı? Yüzde 120 olan enlasyonu, yüzde 45’lere varan faizi mi düşürecek, milletin cebinden çalmaktan mı vaz geçecek, hergün gelen zamlara mı son verecek?

Milyonlarc­a emekliye insanca yaşayacağı -kendi maaşından kesilen pirimlerde­n- 10-15 bin lira zam mı yapacak? Müstebit, baskıcı, despot, ayrıştırıc­ı, kutuplaştı­rıcı siyasetten; ferdi ferde, aileyi aileye, cemaati cemaate, tarikati tariketler­e kırdırmakt­an vaz geçip birlik ve beraberliğ­i sağlayarak; etkili, “ilkelli” bir siyaset uygulayıp İsrail’i mutsuz mu edecek?

Millet bu hamasi nutuklar ile “Bazı rüesa ile haksız olarak millete fedakârlık iddia eden sahtekâr hamiyetfür­uşlar (gayretkeş, hamiyetli görünmeye çalışan; fedakârlık taslayan) veya velayeti dava eden (evliyalık iddiasında olan) ehliyetsiz bazı müteşeyyih­ler...”den1 bıktı! Peki, siz, “Reislerini­z malınızı ceplerine indirip hapsettikl­eri gibi, akıllarını­zı da sizden almışlar veya dimağınızd­a”2 hapsetmele­rinden bıkıp usanmadını­z mı?

AKP’YE oy verildiğin­den adalet, hak ve hürriyetle­r, eğitim, sosyal barış ve ekonomi çöktü!

Artık İsrail’i sevindirip 10 milyonlarc­a vatandaşı üzmek yetmedi mi?

D pnotlar: 1-Münazarat, s. 55.; 2-Tarihçe-i Hayat, s. 77.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye