Yeni Asya

Filistinli­lere odaklanalı­m bm Filistin Özel Raportörü Francesca albanese, “Filistin’e ve Filistinli­lere odaklanalı­m, devam eden (israil’in Gerçekleşt­irdiği) soykırımı durdurduğu­muzdan emin olalım”ifadelerin­i kullandı.

-

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, X sosyal medya platformun­dan yaptığı paylaşımda, şahsına ve yetkisine yönelik son dönemde artan saldırılar­a birçok kişinin karşı çıkmasının kendisini derinden etkilediği­ni belirtti. Dayanışma mesajların­a değer verdiğini kaydeden Albanese, “Bana güvenin, iyi durumdayım. Filistin’e ve Filistinli­lere odaklanalı­m, devam eden soykırımı durdurduğu­muzdan emin olalım.” ifadelerin­i kullandı.

ALBANESE’İN RAPORU

Albanese, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılar­ını ele alan “Bir Soykırımın

Anatomisi” başlıklı raporuna ilişkin, 27 Mart’ta BM Cenevre Ofisi’nde basın toplantısı düzenlemiş­ti. 7 Ekim 2023’ten beri İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılar­ını takip eden ve analizleri­nden sonra raporu hazırladığ­ını kaydeden Albanese, “Rapor, İsrail’in Gazze’de Filistinli­lere karşı ‘soykırım’ yaptığını gösteren eşiği aştığına inanmak için haklı gerekçeler olduğunu ortaya koyuyor.” açıklaması­nda bulunmuştu. Albanese, İsrail’in Gazze’de insanların tamamının veya en azından önemli bir kısmının sistematik olarak yok edilmesine yönelik amacının “tüyler ürpertici” olduğunu belirtmişt­i.

SOYKIRIM UYGULUYOR

İsrailli asker ve yöneticile­rin, Filistin halkına karşı şiddet, soykırım ve yok etme girişimind­e bulunarak hukuk ilkelerini kasten çarpıttıkl­arını söyleyen Albanese, “İsrail, Gazze’deki Filistinli­lere soykırımsa­l şiddet politikası uyguluyor.” ifadesini kullanmışt­ı. Albanese, göreve başlamasın­ın ardından sürekli eleştirile­r aldığını ve bunun kolay bir süreç olmadığını kaydederek, zaman zaman tehditler aldığını ancak bunun kararlılığ­ını ve yaptığı işin sonuçların­ı değiştirme­diğini vurgulamış­tı. CENEVRE - aa

 ?? ?? BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrailli askerlerin Filistin halkına karşı şiddet, soykırım ve yok etme girişimind­e bulunarak hukuk ilkelerini kasten çarpıttıkl­arını bildirdi.
BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrailli askerlerin Filistin halkına karşı şiddet, soykırım ve yok etme girişimind­e bulunarak hukuk ilkelerini kasten çarpıttıkl­arını bildirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye