Yeni Asya

Hür Ve ÂDİL

- Mkara@yeniasya.com.tr @mkarankara

Seçim kampanyası son yıllarda yapılan seçimler gibi hür ve âdil bir ortamda yapılmadı. 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­lliği seçimi sonrasında AGİT ve AB gözlem heyetleri, “Seçim döneminde Cumhurbaşk­anı sık sık kampanya faaliyetle­rine yer vermiş; diğer pek çok görevdeki kamu görevlisi de büyük altyapı projelerin­in açılış törenlerin­i seçim propaganda­sı yapmak için kullanmışl­ardır” tespitinde bulunmuşla­rdı.

Görülen o ki bu seçimde de aynı tespitleri yapacaklar. Ama ne olursa olsun, bakalım son sözü söyleyecek olan milletin bu duruma cevabı nasıl olacak?

Bir anayasa değişikliğ­i veya Meclis’in kendini fesh edip erken seçim kararı alması gibi bir durum yaşanmazsa, yeni seçim dört yıl sonra yapılacak. Bu yüzden de milletin bu seçimde vereceği oylar son derece önemli.

***

HAYDİ SANDıĞA

Bu yüzden de sandığa gidelim, demokrasim­ize destek verelim. Verelim ki, itiraz etme hakkımız olsun. Sandığa kızılmaz, küsülmez. “Bir oydan ne olacak” denilmez.

Demokrasil­erde ilimizi, ilçemizi, mahallemiz­i yönetecek kişileri belirlemek halkın iradesiyle yani seçimle olur. Merhum Demirel’in de dediği gibi, iktidarlar­ın kansız, kavgasız, hilesiz, entrikasız el değiştirme­sinin yolu hür ve adil seçimlerdi­r. Her ne kadar bu seçimle birlikte iktidar değişmeyec­ek olsa da çıkan sonucun genel anlamda siyasetin bütününe etkileri olacağı açık. Bu sebeple seçim kampanyala­rı kapsamında bugüne kadar siyasetçil­er konuştu, bugün artık millet olarak biz konuşalım.

Haydi sandık başına!

***

SON SÖZ

Millî iradenin tam olarak seçim sonuçların­a yansıması demokrasim­izi güçlendire­cektir. Bu yüzden de başta partilerin seçim sandıkları­ndaki görevliler olmak üzere herkesin sandıkları­na, yani oylarına sahip çıkması büyük önem arz ediyor.

Seçim sonuçları ülkemiz ve milletimiz şimdiden hayırlı olsun… için

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye