Yeni Asya

ZÜBEYIR VE KUTLULAR AĞABEYLERI RAHMETLE YAD EDERKEN

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Bu hafta, Üstad Bediüzzama­n’ın “Kâinata değişmem” dediği talebesi ve Yeni Asya’nın manevî mimarı Zübeyir Gündüzalp ile, gazeteyi sevk ve idare vazifesini tevdi ettiği Mehmet Kutlular başta olmak üzere, yayın hizmetinin öncü emektarlar­ını yılları farklı olsa da gün olarak birbirini takip eden vefatların­ın yıldönümle­rinde yine rahmetle yad edeceğiz.

Önce, 2 Nisan 1971’de rahmet-i Rahman’a kavuşan Zübeyir Ağabey...

Ardından 5 Nisan 2022’de vefat eden Kutlular Ağabey...

Arada 3 Nisan 1977’de vefat eden Tahirî Mutlu ve 2007’nin aynı gününde rahmetli olan Mehmet Emin Birinci Ağabeyler...

Risale-i Nur ve neşriyat hizmetleri­nin, çoğu bizzat Üstadın yakınında da bulunmuş öncü emektarlar­ı...

Onların emek, gayret ve dualarıyla kurulduğu günden itibaren meşveret ve şûrâya dayalı bir sistemle bugünlere gelen Yeni Asya misyonu, çok zorlu süreçleri de bu şuurla aşabildi.

Zübeyir Gündüzalp’ten Mustafa Polat’a, Bekir Berk’ten Sadullah Nutku’ya ve Mehmet Kutlular’a, temayüz etmiş isimlerin yanında nice isimsiz kahramanın bu hizmetlere çok büyük katkıları oldu.

Kutlular Ağabey“deprem ilahî ikazdır”dediği için konulduğu cezaevinde 276 gün tutulup tahliye edildikten sonra kendisine sorulan “Sizi mahkûm edenlerin niyetlerin­in aksine, hizmet kervanı yürüdü. Bu husustaki değerlendi­rmeniz nedir?” sualine şu cevabı vermişti:

“Hizmetin devamlılığ­ı asıldır. Hele bizim hizmetimiz şahıslara bağlı bir hizmet değildir. Şahs-ı manevîye bağlı bir hizmet olduğu için hizmetler devam etmiştir.

“Sistem çok önemli. Bu böyle devam edecek inşaallah. İstişarele­r yapıldığı müddetçe, orada şahıslar çok önemli olmaz. Yani boşluk bırakmaz, çünkü sistem var ve yürüyor.

“Her insan Allah’ın yarattığı ‘özel bir nüsha’dır. Herkesin ayrı kabiliyetl­eri vardır. Aramızdan ayrılan/ahirete giden herkes mutlaka bir boşluk bırakır. Ama yeni kabiliyetl­er o hizmeti omuzlar ve kervan devam eder.

“Şahıslar fâni, hizmetler bâkidir ve devam edecektir.”

Hepsini tekrar rahmetle yad ederken, hizmetleri­n bu ruh ve şuurla kıyamete kadar devam edeceğine olan inancımızı bir kez daha tekrarlıyo­ruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye