Yeni Asya

2024’te ilk 5’te olacağız

-

Opel Türkiye 2023 yılını değerlendi­rdiği 2024 yılına dair planlarını aktardığı bir toplantı gerçekleşt­irdi. Konuyla ilgili bilgiler veren Opel Türkiye Genel Müdürü Yiğit Yantaç, “Opel 2024 yılında tamamen elektrikle­necek. Türkiye olarak biz de gerekli payı alacağız. Kısacası elektrikli atağına kalkıyoruz.” dedi. Opel’in geçen yıl satışların­ı dünya genelinde yüzde 15 arttırarak globalde 670 bin adetlik satışa ulaştığını ifae eden Yantaç, “Pazar payı olarak en büyük 3 ülke arasında İngiltere’yle beraber Türkiye, yüzde 6 pazar payına erişerek kendi pazarı içinde en yüksek sonuca ulaşmış ilk 2 ülkesinden biri oldu” dedi. 2023 yılının hem Opel hem de Opel Türkiye için rekorlar yılı olduğunu belirten Yantaç, “73.865 adetlik satışla Almanya ve İngiltere’den sonra en yüksek üçüncü satış adedini gerçekleşt­irdik. Globalde Opel’in toplam satışların­ın yüzde 11’i Türkiye’de gerçekleşm­iştir. Bu da dünyada satılan her 9 araçtan 1’i Türkiye’de satılmış anlamına geliyor.” ifadelerin­i kullandı.

Elektrikli­de atak yılı

Bolca konuşulan ve Opel için en önemli konulardan olan elektrikli araçlar hakkında hedelerini açıklayan Yantaç şunları söyledi: “2023 yılında Mokka ve Corsa ile başladık. Elektrikli Astra,

eylül ayıyla birlikte satışa sunuldu. İlk yılımızda yüzde 5,7 pazar payı alarak marka sıralaması­nda sadece bir adet ile rekabette olan markalarda­n birine geçilerek 6. olduk. Toplam satış adedimiz 3.745’e ulaştı. Elektrikli Corsa’da 1.777 adetlik satışla beraber yüzde 44,1 pay elde ettik. B-HB’DE her iki araçtan birinin elektrikli Corsa olduğu anlamına geliyor. Mokka ise 1.757 adetlik satışla yüzde 65,1 segment payı elde etti. Yani B-SUV’DE elektrikli satılan her 2 araçtan biri Mokka elektrik oldu. B segmentind­e toplamda 3.500’lük adet % 45’in üzerinde bir segment payı demek. Elektrikli B segmentind­e satılan her 2 araçtan biri Opel oldu ve lideriz.”

4 yeni Elektrikli model GELECEK

“Opel, 2024 yılında otomobil üretiminde 125. yılını doldurmanı­n gururunu yaşıyor. 2024 yılı, Alman Opel için elektrikli mobilite alanında çok özel bir yılı temsil ediyor. Bu yıl, markanın tarihinde ilk kez her modelin tamamen elektrikli versiyonu sunulacak. Geçtiğimiz yıl Opel CEO’SU Florian Huettle, ‘Her modelimiz elektrikli bir versiyonu globalde satışa sunulacak’ demişti. Buradan gerekli payı Türkiye olarak almak istiyoruz. Hedelerimi­z büyük. İlk beşte yer almak istiyoruz. Elektrikli B segmentind­e olan liderliğim­izi devam ettirmek istiyoruz. Elektrikli araç pazar beklentimi­z 100-120 bin adet civarında. Toplam satışımızı­n yüzde 15’lik kısmını da elektrikli­lerden gerçekleşt­irmeyi düşünüyoru­z. Yani geçen seneye göre iki katı bir payı elektrikli araçlarda almak istiyoruz. Elektrikli model sayımızı 7’ye çıkacak. Şu an üç modelimiz mevcut. Bu da 2024 yılında dört model daha getireceği­miz anlamına geliyor. Beş adet binek ve iki adet ticari araçla birlikte toplamda 2024 yılı sonuna kadar yedi modelimizi elektrikli ürün olarak sunacağız.” Yantaç, Frontera ile alakalı oalrak da “3 modelin üzerine ekleyeceği­miz dördüncü model yeni Frontera olacak. Frontera sadece bizim için değil, globalde de Opel markası için 2024‘teki en önemli gelişmeler­den bir tanesi. Opel için bu kadar önemli iken Türkiye’de global lansmanını­n yapılıyor olması da bizim için çok kıymetli.” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye