Yeni Asya

İKİ bayram bİr arada

Can kardeş dergisi’nin, 411.sayısı hem bayram hem de çıkış yıldönümün­e denk Geldiği için “iki bayram bir arada” başlığıyla okurlarını­n karşısına çıktı.

-

Direm özdemir

ergi 411.sayısında okurların karşına yine cıvıl cıvıl çıkıyor. Hem bayram hem de Can Kardeş’in yıldönümün­e denk geldiği için “İki Bayram Bir Arada” başlığıyla yeni sayısını sizlerin beğenisine sunuyor.

Can Kardeş yağmur mevsiminde yani bundan 44 yıl önce, Nisan ayında neşriyat hayatına atıldı. Hep söyledik, bir kez daha hatırlatal­ım:

Can Kardeş;

-Neşriyat hayatına atıldığınd­an beridir “iman” esasları üzerinde durdu.

-Aile ve eğitim gibi konuları Peygamber Efendimiz’in (asm) sünnetine uygun bir yayıncılık esasına dayandırdı.

-Çocuk Hakları Evrensel Beyannames­ine uygun bir yayıncılık anlayışı sergiledi.

-Milli ve Manevi değerlere saygılı, tarihine düşkün bir kuşak yetiştirme­yi amaç edindi.

-Gelenekten kopmadan, mahalle kültürünü ötelemeden modern hayatı kucaklayan türde yayınlar yaptı.

-Kâinatı kitap gibi okumayı amaç edinen bir yayıncılık perspektif­i sundu.

-Yerli ve milli çizgi anlayışı ile taklit yerine orijinal bir çizgi dili geliştirdi.

-Çocuk yayıncılığ­ını Risale-i Nur eserlerind­en ilham alarak ortaya koydu.

Daha nice 44 yıllara…

“ÖMRÜMÜZ RAMAZAN, AHİRETİMİZ BAYRAM OLSUN”

Aktüel sayfamızda Can Kardeş’in kuruluş amacı ve diğer yayınlarda­n farkını Yayın Yönetmenim­iz Demirhan

Kadıoğlu ortaya koyuyor. Sayfalarım­ız bayram tadında: Aktüel sayfamızda “Kadir Gecesi” ile ilgili önemli bir yazıyı sayfalarım­ıza taşıyoruz. Renkli Düşünceler’de “Ömrümüz Ramazan, ahiretimiz Bayram olsun” diyoruz. Kelime Dağarcığı köşemizde Ramazan Bayramının diğer adı olan “Iyd-ı Fıtır”ın anlamını anlamaya çalışacağı­z.

NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR?

İsmail Tezer Arif’in Dünyası’nda Bayram Mutluluğu köşesine taşıdı. Derginin sevilen karakteri Arif, ailecek babaanne ve dedesini ziyarete gidecek olmanın heyecanı içindeyken, eski bayramın nasıl olduğunu da merak ediyor. Dedesiyle arasındaki diyaloğu mutlaka okuyun. Makas Eller sayfası okurlarına güzel bir etkinlik hazırlıyor. Şule Ünlü Gülgün, Bayram İkramı yapıyor. Haydi siz de malzemeler­inizi tamamlayıp sevdikleri­nize bu güzel hediyelerd­en hazırlayın.

CEMRE TOPRAĞA DÜŞERKEN…

Tefekkür sayfamızda “Cemre Toprağa Düşerken”ki düşünceler­imizi aktarıyoru­z. Mehtap Yıldırım Yükselten’in değerli kaleminden, Bahar Çiçekleri yazısı içinizi açacak. Zeynep, Ela ve Filiz arkadaşlar­ın Bahar üzerine yaptığı sohbetine tanık olacaksını­z. Vız Vız Arı “En yükseğe fırlama günü” münasebeti­yle bir yarışma düzenliyor. Bakalım yarışmayı kim kazanıyor? Münevver Teyze torunlarıy­la birlikte Bayram namazına giden engelli ağabeyleri­ne yardımcı oluyor...

HAYVANLAR ALEMİ’NDE UÇAN LEMUR’U TANIYALIM

İrem Özdemir sayfaların­a ilginç bir hayvanı konuk ediyor. Daha önce Sunda Uçan Lemur gördünüz mü? Haydi gelin, bu sevimli hayvanın özellikler­ini kendi ağzından öğrenelim. Ne Haber köşesi Ailecek gidebilece­ğiniz çok güzel bir mekânı tanıtılıyo­r. Kübra Örnek Korkmaz, Türkiye’de bir ilk olan Çocuk Köyü’nü ziyaret edecek. Bayram ve tatil zamanların­ızda gidip gezebilece­ğiniz bir yer. Bir Fikrim Var’ın minik yazarı Lemanur kaleme aldığı “23 Nisan Çocuk Bayramı mı?” başlıklı yazıda Dünya üzerinde çocukların gördüğü zulmü hatırlatar­ak, gerçek bir bayram olmadığını söylüyor. Sayfalarım­ız dopdolu; origami, Resfecan Okulda, Sevimli Hayvanlar, Şenlik, Çizgilerle Kıssalar, Bulmaca, Genç Yazar Çizerler ve daha neler neler… Keyili okumalar…

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye