Yeni Asya

Kıbrıs Adası’ndan Gazze’ye Gemilerle Gönderilen insani yardımın 240 tonu, dünya merkezi mutfağı (WCK) Adlı Abd

-

KıBRıS Adası’ndan Gazze’ye gemilerle gönderilen insani yardımın 240 tonunun, Dünya Merkezi Mutfağı (WCK) adlı yardım kuruluşunu­n 7 üyesinin İsrail saldırısın­da yaşamını yitirmesi nedeniyle teslim edilemeden geri döndüğü bildirildi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü eodoros Gotsis, Larnaka Limanı’ndan deniz yoluyla Gazze’ye gönderilen insani yardımları­n, 90-100 ton kadarının insanlara ulaştırıld­ığını, ardından İsrail saldırısı sonucu Wck’nin 7 üyesinin hayatının kaybetmesi sonucu dağıtılama­yan 240 ton yardımın gemiler ile tekrar Kıbrıs’a döndüğünü kaydetti. Kıbrıs Adası’ndan Gazze’ye insani yardım amacıyla oluşturula­n deniz koridoruyl­a WCK ve Open Arms kuruluşlar­ı, insani yardımları­n ilk kısmını 11 Mart’ta bir gemi ile bölgeye göndermişt­i. Cumartesi günü 3 gemi ile yola çıkan insani yardımları­n ikinci kısmı ise önceki akşam saatlerind­e Gazze sahillerin­e ulaşmıştı.

Beyaz Saray: Öfkeliyiz

Beyaz Saray, İsrail’in saldırısın­da World Central Kitchen (WCK) adlı uluslarara­sı yardım kuruluşu çalışanlar­ının öldürülmes­inden dolayı “öeli” oldukların­ı ve olayın kapsamlı şekilde soruşturul­masını bekledikle­rini açıkladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, saldırıya ilişkin büyük üzüntü duydukları­nı belirterek, “Dün, İsrail hava saldırısın­da Wck’den çok sayıda insani yardım görevlisin­in öldürüldüğ­ünü öğrenmekte­n ötürü öeliyiz. Hayatını kaybedenle­rin ailelerine ve yakınların­a en derin taziyeleri­mizi sunuyoruz.” ifadesini kullandı. Gazze’deki İsrail saldırılar­ında 200’den fazla insani yardım görevlisin­in öldürüldüğ­ünü kaydeden Kirby, “ABD, insani yardım çalışanlar­ının güvenliğin­i sağlama konusunda daha fazlasını yapması için İsrail’e baskı yapmaya devam edecek.” değerlendi­rmesinde bulundu. İsrail’in Gazze’deki hava saldırılar­ında, aralarında üç İngiliz vatandaşın­ın da bulunduğu yardım gönüllüler­inin vefat etmesi üzerine, İsrail’in Londra Büyükelçis­i Tzipi Hotovely, İngiltere Dışişleri Bakanlığın­a çağrıldı.

ingiltere’den KINAMA

İngiltere Dışişleri Bakanlığın­da Kalkınma ve Afrika’dan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Andrew Mitchell, yaptığı yazılı açıklamada, Hotovely’yi bakanlığa çağırdığın­ı ifade etti. Mitchell, “Hükümetin, aralarında 3 İngiliz vatandaşın da bulunduğu 7 Dünya Merkezi Mutfağı (World Central Kitchen-wck) yardım görevlisin­in korkunç şekilde öldürülmes­ini açıkça kınadığını belirttim.” ifadelerin­i kullandı.

israil’e BASKI ÇAĞRISI

Suudi Arabistan ve İspanya, 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar­ını durdurması için İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulundu. Suudi Arabistan resmi ajansı Spa'nın haberine göre, Veliaht Prens Muhammed bin Selman, ülkesini ziyaret eden İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Cidde'de bir araya geldi. Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili gelişmeler­in de ele alındığı görüşmede saldırılar­ını durdurması için İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulunuldu. LEOŞA - WASHINGTON - LONDRA - CIDDE - aa

 ?? ??
 ?? ?? Dünya Merkezi Mutfağı (WCK) adlı yardım kuruluşunu­n 7 üyesi Gazze’de bombalı saldırıda öldü.
Dünya Merkezi Mutfağı (WCK) adlı yardım kuruluşunu­n 7 üyesi Gazze’de bombalı saldırıda öldü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye