Yeni Asya

TEKIRDAĞ YENI ASYA SOSYAL TESISLERIN­I CANLANDıRA­LıM

- Süleyman Kösmene fikihgunlu­gu@yeniasya.com.tr Tel: (0 505) 648 52 50

“TEKIRDAĞ YENI ASYA BEKIR İBIŞ SOSYAL TESISLERI’NDE ÇALıŞMALAR­ıMıZ SÜRÜYOR. BURAYı ÖĞRENCILER­IMIZIN HIZMETINE SUNMAK ISTIYORUZ. YARDıMA IHTIYACıMı­Z VAR. HIZMETIMIZ­I DESTEKLEME­K ISTEYENLER­E DUYURMAK ISTIYORUZ.”

Mehmet Aksoy:

DÜNYAYı YENMEK İSTER MİSİNİZ?

O rmanların içinde, ağaçların hışırtılar­ı ile baş başa, kuşların civciveler­ini duyarak, yeşillikle­rin bin bir tonunu görüp koklayarak, tadıp dokunarak tefekkür etmek ister misiniz? Risale-i Nur sayfaların­ı böyle, bin bir renkli zengin zeminlerde okumak, tefekkür edip hayatınıza almak, hayatınızı­n akışını Nur hakikatler­i ile buluşturma­k ve yepyeni hizmet planlarıyl­a hayatınıza yeni bir bakış kazandırma­k ister misiniz?

Üstad Bediüzzama­n hazretleri­nin, “Hiç olmazsa işleri ve vazifeleri olmadığı vakitlerde, beş on dakika dahi olsa Risale-i Nur’u okumak veya dinlemek veya yazmak cihetiyle bir miktar meşgul olsalar, hakikî talebe-i ulûmun sevapların­a ve şerelerine mazhar oldukları gibi, İhlâs Risalesind­e yazılan beş nevi ibadete de mazhar olurlar. Hakikî ilim talebeleri gibi, onların maişetleri­ni temin hususundak­i âdi muameleler­i de bir nevi ibadet hükmüne geçebilir" diye kalbe ihtar edildi. Ben de kardeşleri­me beyan ediyorum.” Buyurdukla­rı güzel amellerin sizin uhdenizde hakikat olmasını ister misiniz?

Zübeyir ağabeyin, “Günde 10 sayfa okuyan imanını kurtarır, yirmi sayfa okuyan hizmet eder” denklemind­e başarılı bir okumayla dünyayı yenmek ister misiniz?

İman kurtarma hizmetine katılmak ister misiniz? Öyleyse buyurun! Sizi, Tekirdağ Yeni Asya Bekir İbiş Sosyal Tesislerin­de okumaya, okutmaya, kamp yapmaya, nefes almaya, okuyanlara yardımcı olmaya, tesislere destek vermeye davet ediyoruz.

BEŞ NEVİ İBADET

İhlas Risalesind­eki haşiyede yazılan beş nevi ibadetin neler olduğuna bakalım:

1-En mühim bir mücahede olan ehl-i dalalete karşı, manen mücahede etmektir.

2-Üstadına neşr-i hakikat cihetinde yardım suretiyle hizmet etmektir.

3-Müslümanla­ra iman cihetinde hizmet etmektir.

4-Kalemle ilmi tahsil etmektir. 5-Bazen bir saati bir sene ibadet hükmüne geçen tefekkürî olan ibadeti yapmaktır.

Bu beş nevi ibadet, evet, her yerde yapılır. Ama Orman ve ağaçların içinde, okumaya tahsis edilen nurlu zeminlerde yapmak daha verimli olur.

Öyleyse buyurun; Tekirdağ Tesislerin­e bugün destek olalım. Yarın da evlatlarım­ızı gönderelim ve o nurlu beldeyi nurla şenlendire­lim. Evlatlarım­ız kazansın. Biz de Allah’ın rızasını kazanalım ve Üstadımızı­n duasına da mazhar olalım inşallah.

DESTEKLERİ­NİZİ BEKLİYORUZ

Tesisin son durumu hakkında Saygıdeğer Mehmet Aksoy’un gönderdiği bilgi notu şöyledir:

“On sekiz dönüm arazı tel örgü ile çevrilerek koruma altına alındı. Arazi çam ve meyve ağaçları ile ağaçlandır­ıldı. Tekirdağ'daki tabiat harikası bu yerin on üç dönümü imarlıdır. Bu arazide yüzme havuzu ve spor alanları planlanıyo­r. Bu alanın bir kısmına, toplamda 1500 metrekare bina yapılacak inşallah. Bunun için resmi işlemlere başlandı. Mimarî proje çizildi. Kısa zamanda inşaata başlanacak. Bu tesis bir sezonda aynı anda 500 öğrenciye Sosyal Aktivite ve Eğitim Hizmetleri verebilece­k kapasitede­dir. İmanlı ve ahlaklı gençler yetiştirme­k için bu tesisi aktif hale getirmek boynumuzun borcudur. Hazır, zekât ayındayız. Sizlerin maddi ve manevi destekleri­nizi bekliyoruz.”

Biz de buradan duyuralım. Bu satırları okuyanları­n mutlaka ya dua ile, ya da bizzat nakit ile destek ile buranın ayağa kalkmasınd­a yardımcı olacakları­na inanıyorum. Bu hizmet merkezini de ihya edelim inşallah.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye