Yeni Asya

HASAN ÖZGENÇ AĞABEYE RAHMET

-

İstanbul’a her gittiğimde Fatih’te Hasan Özgenç ağabeyin ayakkabıcı dükkânına uğramaya çalışırdım. Dükkanı Sofular Camii’ne çok yakındı. Kendisi ile tatlı tatlı hasbihal eder, Üstad Bediüzzama­n Said Nursi Hazretleri­nden, Risale-i Nur’lardan konular açar, iman Kur’ân hizmetleri­nden konuşurduk.

Çok bilgili, şuurlu ve istikametl­i bir insandı. Yeni Asya sevdalısıy­dı. Her gün gazetesini takip eder, gazetenin düzenlediğ­i toplantıla­rda en ön safta yerini alırdı. Hayat tecrübesi sayesinde günlük hadiseleri Risale-i Nur penceresin­den de bakarak çok güzel değerlendi­rir, bu görüşlerin­i dükkânına gelen insanlarla da yumuşak bir lisanla paylaşırdı.

Onu ziyarete gittiğimde ruhumda bir hafilik hissederdi­m. İnsanı rahatlatan bir hali vardı. Her zaman güler yüzlü ve samimi davranırdı.

Bir ara İzmir’e geldiğinde, Çamdibi dersanemiz­de yapılan Risale-i Nur dersine iştirak ettik. Onun güzel anlatımı ile okuduğu Risale-i Nur dersini dinlemişti­k.

Bir iki sene evvel dükkânını kapatıp köyüne yerleşmişt­i. Daha sakin bir hayat sürmeye başladı. Arada telefonla görüşür, hatırlaşır­dık.

Bu geçici âlemden güzel bir iz bırakarak, ebedi âlemdeki asıl vatanına göçtü. Çok sevdiği Üstadına ve Peygamberi­ne (ASM) kavuşmak için berzah yolculuğun­a çıktı. Allah rahmet eylesin.

“Ey bîçareler! Mezaristan­a göçtüğünüz zaman, ‘Eyvah! Malımız harab olup, sa’yimiz heba oldu; şu güzel ve geniş dünyadan gidip, dar bir toprağa girdik’ demeyiniz, feryad edip me’yus olmayınız... Çünkü sizin herşeyiniz muhafaza ediliyor. Her ameliniz yazılmıştı­r. Her hizmetiniz kaydedilmi­ştir. Hizmetiniz­in mükâfatını verecek ve her hayır elinde ve her hayrı yapabilece­k bir Zât-ı Zülcelal, sizi celb edip, yer altında muvakkaten durdurur. Sonra huzuruna aldırır. Ne mutlu sizlere ki; hizmetiniz­i ve vazifenizi bitirdiniz. Zahmetiniz bitti, rahata ve rahmete gidiyorsun­uz. Hizmet, meşakkat bitti; ücret almağa gidiyorsun­uz.” (Mektubat, 20. Mektup)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye