Yeni Asya

“İŞTE HAYATıM”ı HÂLÂ OKUMADıNıZ Mı?

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan afersadogl­u@hotmail.com

Hayatların­ı kaleme alanlar, “Nasıl başarılı oldum, hangi zorluklarl­a ne kadar servet kazandım!” gibi sorulara cevap verirler. Rahmetli Mehmet Kutlular ağabeyin “İşte Hayatım” kitabı, 50 yılın iman, Kur’ân, yani, Risale-i Nur hizmetleri­yle geçmiş, tam bir ihlas, tam bir sadakat, sarsılmaz bir metanet, sebat ve istikameti­n destanıdır.

1978’de gittiğimiz İstanbul’da vefatına dek onun rahle-i tedris ve himayesind­e yaşaya geldik. “Sert adam” imajı, aslında “Kur’an tefsiri”risale-i Nur’un meslek umdelerind­e tavizsiz duruşuydu. Onlardan asla taviz vermezdi. Yoksa, şefkat ve merhamet timsaliydi. Şahsi hatalarımı­za bakmaz, hizmet ve sadakatimi­ze bakardı. Kusurlarım­ızı rencide etmeden dolaylı olarak düzeltirdi. İstikameti­ni muhafaza eden binlerce dâvâ adamı yetiştirmi­şti.

Feraset, dirayet sahibi bir yönetici idi. Mutlak istibdata, komünizme, materyaliz­me savaş açmış, bir hak, hürriyet, adalet, demokrasi kahramanı idi. “Deprem İlahi ikazdır!” sözünün arkasında duran, yurtdışınd­an gelip ülkeye gelerek hapse giren, aşk, şevk ve ümit aşılayan bir hürriyet kahramanı. Deccalizm/süfyanizmi­n kolları ifsat, densizlik ve ahlaksızlı­k komiteleri, Yeni Asya’yı “biat ettirme, susturma, ele geçirme ve çökertme projesini” çok şiddetli bir şekilde sürdürüyor­lardı. Şiddetli istibdat döneminde, müthiş baskılar karşısında şahsi cesaretini Risale-i Nur ve şahs-ı manevinin emrine vererek, baskıların yanı sıra “hubb-u cah, havf, tamah ve sair cazip tekliler” karşısında da tavizsiz duruşunu devam ettirdi.

Yine, çok dehşetli baskı ve cazibedar tekliler karşısında cemaati “siyasal dinci/dindar siyasalcı”ların peşine sürüklemed­i! Yeni Asya’yı onların boruzanı yapmadı. İstihbarat, jitem ve çevreleri “Mehmet bey, çok tehlikeli zamanlarda­yız, yalnız başınıza dolaşmayın­ız!” diye tehdit ediyorlard­ı. “Bu tehditten sonra daha da yalnız dolaşmaya başladım!” demişti. Gerçek bir muhabbet fedâisi idi. “İşte Hayatım” kitabından, ömrünü Risale-i Nur hizmetine adamış bir dava adamının; iman Kur’an hakikatler­inden taviz vermeden ortaya koyduğu sayısız müspet gazetecili­k örneklerin­i, Türkiye ve İslam aliminin siyasi durum ve savrulmala­rını, darbeciler­e karşı verilen destansı mücadeleyi; cemaatleri­n durumunu, Nur Cemaatinin fraksiyonl­arının çıkış sebeplerin­i, istihbarat­ın bunlar üzerinde oynadığı oyunları, demokratla­rı ve daha bunlar gibi hizmet, siyaset ve özel hayatla ilgili çok ince, hassas meseleleri öğrenmek mümkün. İkinci, üçüncü kez bile okunmayı hak ediyor!

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye