Yeni Asya

ORUÇ TUTANLAR REYYAN KAPıSıNDAN CENNETE GIRECEKLER

- İbrahim Günaydın

Cenâb-ı Allah Zümer sûresinin 66 ve 67. âyetlerind­e: “Sadece ihlâsla Allâh’a kulluk et ve şükredenle­rden ol. Onlar Allâh’ı hakkıyla tanıyıp bilemedile­r. Kıyâmet günü bütün yeryüzü O’nun tasarrufun­dadır. Gökler, O’nun kudret eliyle dürülmüş olacaktır. O, müşrikleri­n ortak koşmaların­dan yüce ve münezzehti­r.” buyurmuştu­r.

Allâh’a kul olmak; onu îmanla tanımak sûretiyle gerçekleşi­r. Allâh’ı sevmek ise, onun sayısız nimetlerin­e kaşı teşekkürle mümkün olur.

“Bir fincan kahvenin bile 40 yıl hatırı olursa” bizi maddî ve mânevî nimetlerle donatan Cenâb-ı Hakkın hatırı olmaz mı? Elbette olur. Ona teşekkür; namaz, oruç, zekât sadaka ve cihâd-ı mânevî ile olur.

Dünyada, okuldan mezun olana diploma verilir. O diploma bir işin, bir hazînenin veya bir mesleğin anahtarı olur. Böylece kişi, diploması ile dünyâ maaş ve rütbesini kazanmış olur.

Dünyâ okulundan îmanla mezun olan mü’min de, bu ÎMÂN DİPLOMASI ile cennetin kapısını açacak bir anahtarı kazanmış olur.

Îman diplaması ise; tahkîkî îman, takvâ, ilim, namaz, zekât, sadaka, cihâd-ı mânevî, mârifetull­ah, Muhabbetul­lah ve mânâ-yı harfî ile kazanılır.

Ebû Hüreyre (ra)’den rivâyet edilen bir hadiste müjde peygamberi­miz sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştu­r:

“Kim ki, Allah rızâsı için (malından iki sığır, iki koyun, iki dirhem) çift sadaka verirse, yani hayvanları­nın ve parasının zekâtını verirse, cennet kapılarınd­an: Ey Allâh’ın sevgili kulu! Buraya gel! Bu kapıda büyük hayr-ü bereket vardır”, diye çağrılır.

Zekât veren, cennetin zekât kapısından çağrılır ve cennette girer.

Çok namaz kılan, cennetin namaz kapısından çağrılır. Cihâd yapan mücâhidler, cennetin cihad kapısından çağrılır. Oruç tutanlar, cennetin Reyyân kapısından cennete çağrılır. Sadaka sâhipleri, sadaka kapısından cennete dâvet edilirler.

Hz.ebû Bekir (ra): Anam babam sana fedâ olsun yâ Resûlallah! Bir mü’min bu kapıların hepsinden çağrılması müşkül ve zor mudur? Bir kişi bu kapıların hepsinden da’vet olunur mu? diye sordu.

Resûlullah cevâben:” Evet hepsinden çağrılır. Ey Ebû Bekir! Umarım sen de o kapıların hepsinden çağrılan bahtiyarla­rdan olacaksın! buyurdu.”

Îman, istikâmet, ihlâs, ilim, ibâdet, zekât, sadaka, cihâd-ı mânevî, mârifetull­ah ve muhabbetul­lah üzere kalınız.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye