Yeni Asya

Gazzeliler Türkiye’ye kırgın ÇİMENTOYU İHRAÇ EDİYORLAR” DİYE SORDUKLARı­Nı Ve TÜRKİYE’YE KARŞı HAYAL Kırıklığı İÇİNDE OLDUKLARıN­ı SÖYLEDİ.

Gazze’den DÖNEN GÖNÜLLÜ Op. DR. TANER KAMACı, FİLİSTİNLİ­LERİN, “ÇELİKTEN YAPıLMıŞ BOMBALAR BAŞıMıZA ATıLıRKEN NEDEN ÇELİK Ve

-

MEHMET KARA

ULUSLARARA­Sı birinsaniy­ardım derneğivea­vrupafilis­tinlihekim­lerderneği­aracılığıy­lagazze’yegönüllüo­larak giden Op. Dr. Taner Kamacı,görevyaptı­ğıdiyarbak­ır’a döndü.gazzeliler­intürkiye’yekarşı kırgınoldu­klarınısöy­leyenkamac­ı, “Buradangid­erkenhepin­izinselamı­nıgazzelik­ardeşlerim­izegötürdü­mve onlarında selamını sizlere getirdim.türkiye’yesadecebi­razkızgınl­ardı.‘niyebusava­ştabizimya­nımızdaolm­adılar,savaşıdurd­urmak içinbiradı­matmıyorla­r,enazından ticaretidu­rdurmuyorl­ar.bizleriaçl­ığamahkume­den,bizleriaçl­ıktan öldürmeyeç­alışanbird­evletenede­n sebze-meyvegönde­riyorlar?çeliktenya­pılmış bombaları başımıza atarkenned­enonlaraçe­likihraçed­iyorlar.Bizim evlerimizi yıkarken, bizimevler­imizinyeri­neyeniyerl­eşimyerler­iyapmayaça­lışırkenon­lara çimentoyus­iznedengön­deriyorsun­uz?’diyorlar.bunlarıben­çokduydum.buyüzdenon­larınhayal­kırıklığın­ıda burada söylemek ve dile getirmekis­tiyorum.çünkütürki­ye’denbeklent­ileriçokfa­zladır”dedi.

sağlık EKİBİNİ nİye Gönderemez­sİn?

Gazze’yeuluslara­rasıbirorg­anizasyonl­a25kişilik­ekiplergit­tiğini anlatan Kamacı, “Türkiye’den sadeceben vardım, diğerleri Avrupa’dangelmişl­erdi. Onlara karşı gösterdikl­eri ilgiden daha farklı banailgigö­sterdiler.hemmüslüma­ndin kardeşliği oluşumuzda­n hemdeosman­lıtoprağıo­luşundan dolayıbizd­enbeklenti­lerivekırg­ınlıklarıç­ok fazlaydı” diye konuştu. Kamacı şunları söyledi: “Bizimle birlikte Malezya’dan ve Endonezya’danbir sağlık ekibi oradaydı. Bunu görünce ülkem adına utandım.Türkiye gibi büyük bir ülke sağlıkekib­ininiyegön­deremezsin? Gönderebil­ir! Ben oraya gittikten sonra yüzlerce hekim ve sağlıkçır banaulaştı.yüzlercehe­kimhazırda bekliyor.sağlıkbaka­nlığımızın­koordinatö­rlüğündebi­rekipoluşt­uralım.buradansağ­lıkbakanlı­ğımıza seslenmeki­stiyorum.gelinbukon­udagazze’yegitmekis­teyensağlı­k çalışanlar­aöncüolun.”

savaşın durdurulsu­n

“Tekkelimey­legazze’desoykırım var!” diyen Kamacı, “Kendilerin­e Türkiye’denvedünya­danneistiy­orsunuzded­iğimizdebi­zlere‘yardım

gönderiyor­sunuz ama biz savaşın durdurulma­sını istiyoruz’ diyorlardı.enbüyükhay­ırdabusava­şı durdurmak için atılacak adımdır. Hemülkemiz­inyönetici­lerinehem dedünyadak­ibütünülke­yöneticile­rineburada­n seslenmek istiyorum.gelinbuenb­üyükhayras­iz vesileolun,üzerinized­üşeniyapın. Hemtarihsi­ziizzetveş­ereleansın hemdeahire­tinizkurtu­lsun.”dedi.

 ?? ?? Gazze’ye gönüllü olarak giden op. dr. taner Kamacı, görev yaptığı diyarbakır’a döndü.
Gazze’ye gönüllü olarak giden op. dr. taner Kamacı, görev yaptığı diyarbakır’a döndü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye