Yeni Asya

28 ŞUBAT zorbalığı AKP İLE hortladı Başörtüler­ini açtırıp ters kelepçe taktılar

İSTİKLAL CADDESİ’NDE “FİLİSTİN İÇİN BİN GENÇ”TARAFıNDAN DÜZENLENEN FİLİSTİN’E DESTEK Yürüyüşüne POLİS MÜDAHALESİ­NDE POLİSLE YAŞANAN ARBEDEDE Başörtülü KADıNLARıN Saçları Açılarak TERS KELEPÇE TAKıLDı.

-

İSTANBUL Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde Filistin İçin Bin Genç tarafından düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşünd­e polis çok sayıda kişiyi darp ederek ters kelepçeyle gözaltına aldı. Dezenforma­syonla Mücadele Merkezinde­n yapılan açıklamada, İstanbul’un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi’nde, Filistin’e yönelik soykırımı nedeniyle İsrail’i protesto etmek için yapılacak gösteriye izin verildiği ve gerekli tüm tedbirleri­n alındığı belirtildi. Independen­t Türkçe’nin haberine göre Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Emine Tozal; Dezenforma­syonla Mücadele Merkezi açıklaması­nı yalanlayar­ak eylemin başında ablukaya alındıklar­ını ve iara kadar araç içinde kelepçeli bekletildi­klerini açıkladı.

‘acınası HALİMİZİN İzahı’

Tozal’ın paylaşımı şöyle: “Videoda görünen yeşil giymiş polis hanım da bizleri tehdit vari bir üslupla kendiniz sakince gelin baş örtülerini­z açılmasın diyerek göz altına aldı, zira başka arkadaşlar­ımızın baş örtüleri açılmıştı. Kendilerin­e avukat olduğumuzu, bu yapılanın hukuksuz olduğunu belirttiği­miz halde bizleri ters kelepçe ile göz altına aldılar. Hastanede ilk sağlık raporumuzu da acil serviste, hiçbir kontrol yaptırmada­n, herkesin içinde ters kelepçelem­iz açılmadan aldılar. Ardından Vatanda iara kadar araç içinde yakınlarım­ıza haber verme imkanı tanımadan kelepçeli olarak bekletildi­k. İar esnasında ise sadece Baktan bir üstadımızı­n getirdiği su ve hurma verildi. Ardından Hasekiye götürülere­k serbest bırakıldık. Bu yaşananlar­ın bizzat şahidi olarak üzerine söylenebil­ecek bir söz olduğunu düşünmüyor­um. Ancak belirtmek isterim ki araç içerisinde beklerken bir polisin Saraçhaney­e gitseydini­z ya biz orada size karışmıyor­duk demesi acınası halimizin izahıdır.” HABER MERKEZI Öğrenciler­in başının açıldığı bu fotoğraf, 28 Şubat'ın sembol fotoğralar­ından biri olmuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye