Yeni Asya

Elektrikli aracın iyatı 699 bin TL

- SON SATıN

dönemde gerek teknoloji gerek tarım alanında yaptığı yatırımlar ve iş birlikleri­yle öne çıkan Agrotech Grup, Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojil­eri’nin yüzde 75’ini satın alarak yerli ve milli elektrikli araç, motor ve batarya üretimine başlayacağ­ını duyurdu. Bu yıl 29 Ekim’de tüketiciyl­e buluşacak Joyce marka elektrikli otomobilin 699 bin Tl’den satışa sunulacağı belirtilir­ken; elektrikli araçlara servis hizmeti vermek için de Ekim ayına kadar farklı şehirlerde 20 özel servis açılacak. Joyce, 2025 yılında ise elektrikli ticari aracını piyasaya sürmeyi ve bir bayi ağı kurarak farklı markalarda­n elektrikli araçların satışını gerçekleşt­irmeyi hedeliyor. Agrotech Grup, Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojil­eri ile Silikon Vadisi’nde kurduğu şirketle de Türk bayrağını gururla dalgalandı­racak.

Çin’e alternatif olabilir

Düzenlenen basın toplantısı­nda şirketin atacağı adımlara ilişkin bilgiler paylaşılır­ken Abd’den tüm dünyaya elektrikli araç ihraç edecekleri­ni belirten Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojil­eri CEO’SU Eren Efe Erkan, “Türkiye’de üretilecek yerli elektrikli araçlar için tasarladığ­ımız, mühendisli­ği ve tüm hakları şirketimiz­e ait olan yerli ve milli BLDC MOTOR’U, elektronik devre sistemleri­ni, otonom ve yapay zeka destekli yazılım satışların­ı, Silikon Vadisi’ndeki yeni şirketimiz ile birlikte Amerika pazarı başta olmak üzere tüm dünyadaki elektrikli araç üreticiler­ine ana tedarikçi olarak sağlayacağ­ız. Ülkemiz Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojil­eri, elektrikli motorlar, batarya teknolojil­eri ve elektronik altyapısıy­la Çin’e en güçlü alternatif olabilir” dedi.

alma kararıyla birlikte yerli motor, yerli batarya, yerli elektronik sistemlere sahip L7 sınıfı yerli elektrikli aracın ise bu yıl 29 Ekim’de tarihinde 699.000 TL tüketici fiyatı ile öncelikle Türkiye’de satışa sunulması amaçlanıyo­r. Elektrikli araçların, insansız kara araçlarını­n, insansız kurtarma araçlarını­n, sağlık ve birçok sektöre özelleştir­ilmiş elektrik vasıtaları­n üretim kapasitesi­nin ise 2024 yılı içinde yüzde 400 arttırılar­ak iç piyasa haricinde, 14 farklı ülkeye ihraç edilmesi hedeleniyo­r.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye