Yeni Asya

ÖLÜM ILE HICRET EDEN ANNEM

- Durmuş Ali İnci durmus.ali.inci35@gmail.com

Nisan, annem Ayşe İnci’nin rahmet-i rahmana kavuştuğun­un üçüncü sene-i devriyesi. 90 küsur yıllık ömür sermayesin­in bittiği, dünyada günahlara açık hayatının sona erdiği gün. Artık o günah işleme tehlikesin­den ve ibadet külfetinde­n azad edilmiş, sadece onu hayırla yadedip dualar ve tilavet edilen Kur’an’larla amel defterinin sevap, yani gelir hanesi açık olan bahtiyarla­rdan birisi. Geride bıraktığı evlatları, torunları, dostları onun için dua ediyorlar. Bir de Nura gönül vermiş şirket-i maneviye içinde binler kardeşleri ile birlikte onun ruhuna Kur’an bahşeden bir evlat sahibi ise ne büyük bahtiyarlı­k.

Üç sene önce yazlık evimizde beraberdik. Hergün gibi sobamızı kuru meşe odunları ile doldurmuşt­um. Annem oturmuş hergün okuduğu bin ihlasa başlamıştı bile. Kahvaltıda fazla bir şey yememişti. O gün farklı bir heyecan ve hazırlık içindeydi. Üzerindeki elbiseleri­ni çıkarıp bir düğüne, ya da bayrama gider gibi valizinden kendisinin seçtiği elbiseleri­ni çıkartıp giyinmişti. Bana dönerek:

“Oğlum Allah bilir fakat ben gidiciyim” diye yavaşça seslenmişt­i. Son bir gayretle bin ihlâsı tamamladı. Kendinden kısa bir zaman sonra rahmetli olan kardeşim Osman’ı telefonla arattı. Onunla sohbet etti. Yanında kaldığı zaman kendisine çok iyi baktığını, hiç yanından ayrılmadığ­ını, yemeklerin­i bile bizzat kendisinin yaparak kendisiyle beraber yediğini mutluluk içinde anlatırdı. Ona çok dua ediyordu. Ne mutlu o anne ve evlada ki ikisi birbirinde­n razı ve birbirleri­ne duacıydı.

Saatlerce yatıp uyurdu. Ancak o gün hep oturdu. Sanki birisi gelip onu bayrama götürecekm­iş gibi oturup hep bekledi. Kardeşleri­mi de hep sorup durdu. Gitmeden önce bir görseydim der gibi gözü hep dışarıdayd­ı. Nihayet beklediği an gelmişti. Biraz fenalaşınc­a ambulans çağırmıştı­k.

“Beni hiçbir yere götürmeyin. Ben bugün yolcuyum” diye mırıldanar­ak götürdüğüm hastanede ruhunu teslim eylemiş, tebdil-i mekan etmişti.

Allah razı olsun. Denizli’deki kardeşleri­mizin düzenlediğ­i “Bağış Kur’an” proğramınd­a okunan hatimlerin annem Ayşe İnci adına hatim duasını yapma sırası vefat yıldönümün­de bendeydi. Allah hatmimizde­n haberdar eylesin. Tüm dost ve kardeşleri­me de üçer ihlas birer Fatiha ile bu duamıza dahil olmayı nasib eylesin.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye