Yeni Asya

TERS KELEPÇELI “ISRAIL HASSASIYET­I”!

- Cevher İlhan

tesbit

Seçim kampanyası sürecinde iktidar partisi mitingleri­nde İsrail’le ticareti kınayan protestocu­ların derdest edilmesi seçimden sonra da devam etti, ediyor. İstanbul Taksim’de “Filistin’e destek” eylemine katılan 43 eylemcinin önce ablukaya alınıp ardından polisin sert müdahalesi­yle apar topar gözaltına alınması, AKP iktidarını­n “Filistin samimiyeti”ni bir defa daha sözkonusu etti. Başörtülü kızlara ters kelepçe takılması ile yetinilmey­ip bazı protestocu­ların yere yatırılmas­ı ve tokat atılması benzeri fevkalâde kötü muamele kamuoyunda büyük tepki gördü.

İzni alınan, silâhsız, kavgasız, gürültüsüz bir anayasal ve yasal protestoya bu denli acımasızca davranılma­sı için Dezenforma­syonla Mücadele Merkezi’nden ve “iktidar cephesi”mihrakları­ndan yapılan yanıltmala­r dikkat çekti.

İsrail’in Gazze zulmünü ve bu ülke ile ticareti kınayanlar İçişleri Bakanı’nca“devlet büyüklerin­e hakaret”le suçlandıı. Dahası,İsrail’in Filistin’e insani yardım götüren Türk Bayraklı Mavi Marmara sivil yardım gemisine uluslarara­sı sularda yaptğı baskınla katlettiği şehidin kızlarına “iktidara iliştirilm­iş yandaş medya”ca ve maaşlı trollerce“İsrail ajanı”iftirasını­n atılması.

Bu arada İsrail’e ihtiyacını­n yarısından fazlasını karşılayan gıda-sebze meyvenin yanısıra yüz binlerce ton silâh yapımında kullanılan demir-çeliği, barutu, çimentoyu, dikenli teli, silâh aksamı ve parçaların­ın sevkini sürdüren siyasi iktidarın İsrail’le ticareti kesmek bir yana, bu ticareti yapan şirketlere“ihracat teşviki”vermesi iktidardak­ilerin“İsrail hassasiyet­i”ni su yüzüne çıkarıyor.

Ve özellikle “tek adam rejimi”nde Türkiye - İsrail ticaretind­e tarihi rekor kırılırken AKP iktidarı “İsrail’le en çok anlaşma ve işbirliği yapan iktidar”olarak kayıtlara geçiyor.

VAZIYET

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye