Yeni Asya

Çocuklara giden yardımı vurdu

Birleşmiş milletler ÇOCUKLARA Yardım FONU (UNıCEF), israil ORDUSUNUN saldırılar­ını SÜRDÜRDÜĞÜ GAZZE ŞERIDI’NDE ÖNCEKI GÜN Bir ARACıNıN VURULDUĞUN­U Bildirdi. insani YARDIM Çalişanlar­inin HEDEF alinmasina tepki

-

BIRLEŞMIŞ Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail ordusunun saldırılar­ını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde önceki gün bir aracının vurulduğun­u duyurdu. UNICEF’IN X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Gazze’nin kuzeyine girmek için bekleyen UNICEF’E ait bir araca canlı mühimmat isabet etti. Olay, İsrailli yetkililer­e iletildi.” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, “Maalesef, insani yardım çalışanlar­ı hayat kurtaran yardımları sağlarken tehlikeler­e maruz kalmaya devam ediyor. İnsani yardım çalışanlar­ı, uluslarara­sı insancıl hukuk gereğince korunmadık­ça, insani yardımları­n ihtiyaç sahiplerin­e ulaşması mümkün değil.” ifadelerin­e yer verildi. UNICEF’IN açıklaması­nda, saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığ­ına ilişkin ise bilgi verilmedi. İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinli­lerin sığındığı barınaklar­ı da hedef alan saldırılar­ını sürdürmesi­nin yanı sıra insani yardımları­n girişini de engelleyer­ek halkı açlığa mahkum ettiği 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde büyük bir insani felaket yaşanıyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler­e Yardım ve Bayındırlı­k Ajansından 10 Mart’ta yapılan açıklamada, İsrail’in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde “açlığın her yerde olduğu” belirtilmi­şti.

BIRLEŞMIŞ milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri de, Gazze’de öldürülen insani yardım çalışanı sayısının 224’e yükseldiği­ni belirterek, bunun herhangi bir çatışmada bir yılda öldürülen insani yardım çalışanı sayısının 3 katı olduğuna dikkatiçek­erektepkig­österdi.bmgküyeler­i,gazze’de kıtlık ve insani yardım çalışanlar­ının durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Dünya merkez mutfağı (World Central Kitchenwck) çalışanlar­ının israil hava saldırılar­ı sonucu öldürülmes­inden derin endişe duyulduğu belirtildi. Açıklamada, tüm bu ölümler için hesap verilmesi gerektiğin­in altı çizilirken, WCK çalışanlar­ının öldürülmes­ine ilişkin soruşturma­nın şeffaf ve kapsamlı olması ve kamuyla paylaşılma­sı gerektiği ifade edildi. Açıklamada, Gazze’de korkunç insani durum ve yaklaşan kıtlıktan derin endişe duyulduğu da ifade edilerek,“insani yardım dağıtımına ilişkin tüm engeller kaldırılma­lı.” çağrısında bulunuldu. istanbul/new York - aa

 ?? ?? Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), israil ordusunun saldırılar­ını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde önceki gün bir aracının vurulduğun­u duyurdu.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), israil ordusunun saldırılar­ını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde önceki gün bir aracının vurulduğun­u duyurdu.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye