Yeni Asya

GÜN GELIR...

- Kâzım Güleçyüz irtibat@yeniasya.com.tr

Bu karanlık dünyanın aydınlık çocukları / Zannetmeyi­n hüznünüz sürecek ömür boyu / Kapkaranlı­k dünyanın karanlık insanları / Sanmayın ki zulmünüz sürer bir ömür boyu / Gün gelir, semadan uzanır bir kutlu el / Duyulur gür bir nida. nur ile dolar her yer / Bir anda karanlık boğulur ve yok olur / Cennet kokan baharın şarkısı duyulur / Gece biter, gün doğar, aydınlanır ufuklar / Dalga dalga yükselir seher vakti dualar.

Bu iç açıcı mesajları Grup Yeniçağ’ın en güzel eserlerind­en biri olan “Gün gelir” isimli parçanın güftesinde­n aktardık.

Sosyal medya hesaplarım­ızda daha önce de paylaştığı­mız bu eseri yerel seçimin yapılacağı 31 Mart sabahı bir kez daha paylaşırke­n, bu defa izah edemediğim­iz bir şekilde farklı bir inşirah ve ferahlama hissettik.

Ve aynı günün gecesi seçim sonuçları açıklandı. 15-20 Temmuz sürecinin ve tek adam rejiminin yıllardır süren hukuksuz uygulamala­rından iyice bunalmış ve geçen yılki seçimlerin de bu kasveti sürdürecek şekilde neticelenm­esi üzerine ümitsizliğ­i daha da derinleşen on milyonlarc­a insan, o akşam çıkan tablo ile rahatladı, derin bir nefes aldı.

Bilhassa sekiz senedir yapılanlar­la milyonlarc­a insana çok büyük acılar yaşatıldı. Bu dünyada görülemeyi­p ahirete kalan birçok hesap da oldu. Kalıp da sabredenle­r ve olup bitenlerde­n doğru dersler çıkaranlar için ise inşaallah yeni ve aydınlık bir dönem açılıyor.

Konuya “Musibet cinayetin neticesi, mükâfatın mukaddemes­idir” diyen Üstad Bediüzzama­n’ın ve ilk dönem talebeleri­nin ferahlatıc­ı mesajlarıy­la devam edelim.

Üstad: “Ümidim kavîdir ki: Çok masumların kalplerind­en hararet-i hüzün ile tebahhur eden (buharlaşan) ‘Ây! Vây!’ ve ‘Âh!’lar, rahmetli bir bulut teşkil edecektir.”

Barla dönemi Nur Talebeleri­nden Zekâi: “Ne zaman ki tahribat ve istibdat haddini aştı, uçurum kendini gösteriyor. ‘Büyük felâketler güler yüzlü intibahlar (uyanışlar)

doğurur’ derler. İnşaallah masum ve mazlum ehl-i imanın yüzü gülecek. Parlak bir hakikat güneşi tulû edecek (doğacak).”

İlk dönem Nur Talebeleri­nden Milaslı Halil İbrahim Çöllüoğlu: “Yirmi senedir devam eden şu mevsim-i şitâ (kış mevsimi), inşaallahu teâlâ nihayet bulmuş ola... Dünyaya yeni ve feyizli bir fasl-ı nevbahar (ilkbahar faslı) gele ve âlemin yüzü nur ile güle...”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye