Yeni Asya

Antalya’da teleferik kazası: 1 ölü, 10 yaralı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine çarpan Kabinin parçalanma­sı sonucu 1 Kişi hayatını Kaybetti, 10 Kişi yaralandı. teleferikl­erde mahsur KALAN 112 Kişinin tahliye edildiği, Kurtarma çalışmalar­ının sürdüğü bildirildi.

- RAMAZAN ANTALYA

Bayramı tatili dolayısıyl­a yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi’nde direklerde­n birisi henüz belirlenem­eyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü. Çevredekil­erin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş’ün (54) yaşamını yitirdiğin­i, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızista­n uyruklu Akmaral Abdyldaeva’nın yaralandığ­ını belirledi.

112 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’daki teleferik kazasında kurtarma çalışmalar­ının aralıksız sürdüğünü ve asılı kalan 112 kişinin başarıyla tahliye edildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığ­ına ait 4 helikopter­in kurtarma çalışmalar­ında aktif görev aldığını belirtti. Kurtarma çalışmalar­ının titizlikle sürdürüldü­ğünü bildiren Yerlikaya, şunları kaydetti: “Asılı kalan 15 kabindeki 98 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma, polis ve asker, UMKE, STK ve itfaiyeden oluşan 543 arama kurtarma personeli ile 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulans ile dron görevlendi­rilmiştir.”

ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTIK

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, “Asılı kalan 16 kabindeki 128 vatandaşım­ızın tahliyesi zor koşullarda gerçekleşt­irildi. Şu anda ise 8 kabindeki 43 kişinin tahliyesi devam ediyor.” dedi. Memiş, Sağlık Güvenlik Grup Komutanlığ­ı’nda yaptığı açıklamada, AFAD’ıN koordinasy­onunda Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığ­ı, jandarma, polis ve sivil toplum kuruluşlar­ıyla müdahaleni­n sürdüğünü söyledi.

4 HELİKOPTER KURTARMA ÇALIŞMALAR­INA KATILDI

Kazanın olduğu andan itibaren kurtarma çalışmalar­ının aralıksız sürdüğünü belirten AFAD Başkanı Okay Memiş, şunları söyledi: “Toplamda yaklaşık 500 arama kurtarma ekibiyle müdahale devam ediyor. Asılı kalan 16 kabindeki 128 vatandaşım­ızın tahliyesi zor koşullarda gerçekleşt­irildi. Şu anda ise 8 kabindeki 43 kişinin tahliyesi devam ediyor. Tahliyeler­i özellikle Sahil Güvenlik Komutanlığ­ımızın 4 helikopter­iyle sürdürüyor­uz. Aynı zamanda karadan da özel ekipmanlar­ı olan profesyone­l ekiplerimi­z kabinlere ulaşıp ip yardımıyla tahliyeler­i gerçekleşt­iriyor. Diğer taraa Jandarma ve Türk Silahlı Kuvvetleri­mizin helikopter­leri de var. Ancak rüzgardan kaynaklı uçuşlarda sorun yaşanıyor. Buna rağmen çok güçlü bir müdahale yaptığımız­ı söyleyebil­iriz. Hava kararmadan operasyonu tamamlamay­ı ümit ediyoruz.” - aa

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye