Yeni Asya

MİSİLLEME İSRAİL’E YARADI İRAN’ıN “MİSİLLEME” İÇİN GÖNDERDİĞİ FÜZELER İSRAİL HAVA SAHASıNA ULAŞAMADAN İMHA EDİLDİ. “İran füzelerini biz düşürdük” dedi

Biden’a “gerilimi azalt” çağrısı Hava sahalarını tekrar açtılar

-

İRAN: MİSİLLEME TAMAM

İRAN DEVLET HABER AJANSı IRNA, SAVUNMA KAYNAKLARı­NA DAYANDıRDı­Ğı HABERINDE, İSRAIL’E BALISTIK FÜZE SALDıRıSı BAŞLATıLDı­ĞıNı VE TAMAMLANDı­ĞıNı DUYURDU. İRAN'ıN BM DAIMÎ TEMSILCILI­ĞI YETKILISI DE, SALDıRıNıN SONUÇLANDı­ĞıNı VE İSRAIL'IN YENI BIR HAMLE YAPMASı HALINDE KARŞıLıĞıN­ıN DAHA AĞıR OLACAĞıNı BELIRTTI.

İSRAİL: % 99’u HAVADA YOK EDİLDİ

İSRAİL ORDUSU ISE SALDıRıDA ÜLKENIN GÜNEYINDEK­I BIR ASKERÎ ÜSTE KÜÇÜK ÇAPLı HASAR OLUŞTUĞUNU VE CAN KAYBı OLMADıĞıNı, GÖNDERILEN SİHA VE FÜZELERIN YÜZDE 99'UNUN İSRAIL HAVA SAHASıNA GIRMEDEN ÖNCE YOK EDILDIKLER­INI DUYURDU. NETANYAHU DA “ENGELLEDIK. PÜSKÜRTTÜK” DEDI.

“İRAN’DAN gelen insansız hava araçları ve füzelerin neredeyse tamamını düşürmesin­de İsrail’e yardımcı olduk” diyen ABD Başkanı Biden’ın, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya, “İsrail’in İran’a yönelik karşı saldırısın­a Abd’nin destek vermeyeceğ­ini” söylediği iddia edildi.

ABD’NİN en büyük Müslüman sivil haklar savunucu örgütü Amerikanİs­lam İlişkileri Konseyi (CAıR), İran’ın İsrail’e hava saldırısın­ın ardından, ABD Başkanı Joe Biden yönetimine ırak, ürdün ve Lübnan, önceki gece İran’dan İsrail’e yönelik başlayan ve dün sabaha kadar süren kamikaze

“bölgesel bir savaşa girmemesi” çağrısı yaptı. CAıR tarafından yapılan yazılı açıklamada, Biden’dan, bölgede gerilimi azaltması talebinde bulunuldu. insansız hava araçları (İHA) saldırısı sebebiyle tüm uçuşlara kapattıkla­rı hava sahalarını açtılar.

YASA dışı Yahudi yerleşimci­ler Batı Şeria’da Filistinli­lerin köylerine saldırdı. Evlere ateş açtı ve vatandaşla­rı taşladı.

 ?? ?? Joe Biden
Joe Biden
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye