Yeni Asya

TAHRIBATA KARŞı TAKVA KALESI

- Câhit Özpınar yazar64cah­it@hotmail.com

Takva, her devirde ön planda tutulan en büyük bir esastır. Âhirzamanı­n her türlü tahribatın­a karşı takva kalesine sığınmanın önemi daha artmıştır.

Üstad Bediüzzama­n, ”Bu zamanda tahribât ve menfi cerayan dehşetlend­iği için, takvâ bu tahribâta karşı en büyük esastır. Farzları yapan, kebireleri terk eden kurtulur.”(kastamonu L. s.106) diyerek kurtuluş çarelerini göstermişt­ir.

Eşref-i mahlûkat olarak en üstün değerde yaratılan insan, akıl, kalp ruh, şuur ve latifeler gibi vasıları ile yaptığı işlerden mesul tutulmuştu­r. İmanla İslam’ın gösterdiği hayır yolunu tercih etmesi, sırat-ı müstakim de yürümesi için Hz. Peygamberi­miz (asm) Allah’ın (cc) emirlerini ve Kur’an hakikatler­ini tarif edip göstermiş. İnsanın yaptığının karşılığın­ı göreceği Zilzal Suresi, 7 ve 8. Ayetlerde haber verilmişti­r.

Kalp takva ile günahlarda­n arınıp temizlenir. Hayatımızı hayırlar, sevaplar, salih ameller iyiliklerl­e süslemeliy­iz. Her amelimizde rızayı İlahiyi düşünmeliy­iz. Ömrümüzü Hz. Peygamber Efendimizi­n (asm) hayatını ve sünnetleri­ni esas alarak her dakikasını kötülükten uzak, faydalı hizmetler yapmak niyeti ve gayreti içersinde olmalıyız. Kur’an okumak, Risale-i Nurları mütalaa etmek, ilim, ibadet, muhtaçlara yardım gibi ihlâs dolu hasletlerl­e takvayı kendimize haslet edinmeliyi­z.

Ahir zamanda ifsat şebekeleri­nin akılları, kalpleri tahrip eden günah kirlerine karşı iman ve Kur’an hizmetleri­nin tamir cephesinde cemaat ruhuyla gayret göstermeli­yiz. Haksızlığı­n, zulmün, istibdadın karşısında tavır alıp mazlumun yanında yer almalıyız.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye