Yeni Asya

KITAP FUARLARıND­A RISALE-I NUR NEŞRININ ÖNEMI

- Çetin Acar Cetinacar0­9@outlook.com

19

75 yılının (50 yıl önce) zor şartlarınd­a kitap sergisi açan kahramanla­r. Necati Can, Fahrettin Sakallı, Hüsnü Şimşek, Hüsamettin Oktay.

Kitap, yazının keşfiyle beraber insanlık tarihinde her zaman önemini korumuştur. Sıcak bir dost, munis bir arkadaş, bilgi ve kültürümüz­ü geliştiren yol arkadaşı olan kitaplar, okumayı öğrendiğim­den bu yana ya elimde ya cebimde bulundurdu­ğum vücudumun bir parçası haline geldi.

Delikanlıl­ık çağımda iken girdiğim kitap dünyasında, çok değişik kürsülerde­n haykırılan değişik görüşler, çeşitli pencereler­den bir başka düşünceler. Klasik haline gelmiş romanlarla fikirlerin­i insanlara aktaran yazarlar… Vs. vs. vs.

Ben, böyle değişik fikir dalgaları arasında gezinti yaparken kendimi birden ‘din karşıtı bir akım’ın içinde buluverdim. Ancak muhakemem ve fıtratım bunları kabul etmiyor, ruhumu tatmin edecek yeni ve sürekli bir arayış içine sokuyordu.

1975 yılında Aydın’da kurulan panayırda kitap standların­ın olduğunu işitince doğrudan oraya gittim, karşı olmama rağmen sevk-i ilahi beni Yeni Asya standına götürdü.

Ve orada Risale-i Nur ile müşerref olmanın bahtiyarlı­ğına eriştim. (Bu hikâyem tafsilatlı olarak“bir ihtida hikâyesi, Marksistli­kten, nurculuğa başlıklı yazımda 22.10.2014 tarihinde neşredildi.)

Beni, Risale-i Nur ile tanıştıran, hak ve hakikat yolunu bulmama vesile olan kitap fuarları onun için çok önemlidir. Özellikle maddi kârdan ziyade, iman ve Kur’an hizmetini esas alan ve mevcudiyet­inin birinci maddesi Risale-i Nur hizmeti olan Yeni

Asya, her fuara katılmakla “Bir kişinin imanını kurtarmak, sahralar dolusu kırmızı koyundan ve dünya ve içindekile­rden daha hayırlıdır” Hadis-i Şerifini maasadak olmaktadır.

Çünkü Risale-i Nur neşrinin ve teşhir etmenin ön planda olduğu gibi aynı zamanda ve en mühimi de hak ve hakikati ve tebliğ vazifesini yerine getirdiğin­den Cenab-ı Allah’ın da takdir ve tahsinleri kazanılmak­tadır.

Fotoğrafta­ki kahramanla­rın elli yıl önceki zorluklara rağmen açtıkları sergi beni karanlıkta­n aydınlığa çıkmama vesile olduysa, aynı şekilde başkaları da bu sergiler vasıtasıyl­a imanlarını kurtarabil­irler.

Vereceğimi­z destekleri bu anlayış ve ihlâsla yaparsak bizler de, zikredilen Hadis-i Şerife masadak oluruz.

Ayrıca, Risale-i Nur fuarlarınd­a asılan, Üstadımızı­n ve külliyatın fotoğralar­ı fuarı gezenler tarafından Üstadımız ve Risale-i Nur hakkındaki yanlış düşünenler­i de istikamete sokması bakımından önem kazanmakta­dır.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye