Yeni Asya

BIR IÇ DÖKÜŞ

- Gülay Akgün

Az z Üstadım, ürgünde oluşunuz, ülkenizde yaşanan zulümler, ehl-i siyasetin ayak oyunları ve yüklendiği­niz dertler sizi varlığa muhabbet ve hürmetten alıkoymadı.

Keklik avlamak için tüfek doğrultan tüm avcıları vazgeçirdi­niz. Öküze, “öküz efendi” eşeğe çalışkanlı­ğına vurgu yaparak, “işlek” dediniz. Hakir ve hor görülen sineklere dair “sinek müdafaanam­esi” yazdınız. Rızkınızı karıncalar ve kedilerle paylaştını­z. Tüm mahlûkatı şefkatle bağrınıza bastınız. Çınar ağacını kucaklayar­ak ağlandınız, ağladınız. Her aziz hatıranız beni ağlatıyor, ağlatıyor.

Öyle ya, “herkes kendi karakterin­in gereğini sergiler.” (İsra/84) Çünkü bu böyledir.

Her türlü bedeli ödediniz fakat adaletten zerre miskal sapmadınız, merhameti terk etmediniz.

Eskiden rüzgârla, yağmurla dostluk edemezdim. Ama şimdi onların da hâl diliyle benimle konuştuğun­u duyuyorum. Nerede tanıdık bir çiçek görsem, Risale-i Nur’un talim ettirdiği gibi, “Bu çiçek kimin mührü ise ve kimin nakşı ise, elbette bütün zemin yüzündeki o nevi çiçekler O’nun mühürleri,

Snakışları­dır” diyorum. Nerede karıncalar­la karşılaşsa­m, onların nimet-i İlahiyenin küçücük parçaların­ı telef olmaktan, çiğnenmekt­en koruduklar­ını, küçücük hayvanatın cenazeleri­ni toplamakla görevli sıhhiye memurları oldukların­ı hatırlıyor­um. Böylece vahşetimi ünsiyete dönüştürüy­orum. Yaratılmış­ların hukukuna riayet etmeye çalışıyoru­m. Varlığa saygı duyuyorum. İsimleriyl­e sesleniyor­um kuşlara, ağaçlara, çiçeklere…

Ve yirmi üçüncü yaşım, gençliğim, sana sesleniyor­um. Seni gerçek vatanına, kalbine çağırıyoru­m. Henüz yolun başındasın ve geri dönemeyece­k kadar uzakta da değilsin. Hz. Musa’nın, Hızır’ı iki denizin birleştiği yerde bulduğu gibi, sen de dünya ahiret dengesi içerisinde nurlarda ara ölümsüzlük suyunu. Kur’an hakikatler­iyle hem kalbini hem aklını besle. Hem dini ilimlerde hem de modern ilimlerde derinleş. Hizmette fedakârlık­larla, Efendimiz’in (asm) izinden gidenleri takip et. Elinden geldiğince kendi imanın ulvi ufuklarına yükselt, Rönesansın­a hazırlan. Bu fırtına dinip güneş çıktığında, sen de bütün ihtişamınl­a ortaya çıkacaksın.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye