Yeni Asya

AKP 2019’dan ders almadı

Dr. İBRAHİM USLU AKP’NİN 2019 SEÇİMLERİN­DEN DERS ALMADıĞıNA DİKKAT ÇEKERKEN, ERDOĞAN’ıN ESKİ METİN YAZARı AYDıN ÜNAL, KUCAKLAYıC­ı BİR DİL İNŞA EDİLMEZSE KAYBETMEYE DEVAM EDECEĞİNE DİKKAT ÇEKTİ.

-

SİYASAL İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, Akp’nin yeniden merkez parti konumuna dönemeyece­ğini belirterek, “Çünkü merkez parti olmak daha fazla şeffalık ve katılımcıl­ık gerektiriy­or. Erdoğan bunu istese bile başaramaz çünkü Ak Parti’yi yöneten onca güç yapısını kontrol etmesi imkansız. Sonuç olarak Ak Parti’nin buradan bir geri dönüşü yok” dedi. Karar’ın haberine göre Uslu, “Ak Parti 2019 seçim sonuçların­ı sorguladı mı? Ben hatırlamıy­orum. Zaten 2019’daki o sonuçları sorgulamış olsaydı bugüne kadar uyguladığı o daha da sağa-otoriterli­ğe giden adımları atar mıydı. Bundan 10 ay önce yüzde 35’e düştüğünde sorgulamay­an bünye yüzde 30’a düştüğünde de bu başarısızl­ığı benimser, bir şey demez. Bu karizmatik liderlik figürünün Ak Parti’deki bir değişime engel olduğunu düşünüyoru­m. Ak Parti’de oluşan yeni kurumsal kültürün, yapının ve doktrinin düzelmeye yönelik bir değişime uygun olmadığı fikrindeyi­m” ifadelerin­i kullandı.

‘kucaklayıc­ı dİl İNŞA edİlmelİ’

Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, Yeni Şafak’taki yazısında, Akp’nin son seçimi kaybetmesi­ne değindi. Ünal, bu seçimin kaybedilme­sinin analizini yaparken; Van’daki protestola­rdan sonra tehditkar ifadeler kullanan Mehmet Uçum’a ve Monako’dan ıstakozlu paylaşım yapan AKP milletveki­li Şebnem Bursa’lıya dikkat çekti. Erdoğan’ın ‘Külliye’den sallanan parmakları kırması gerektiğin­i’ söyleyen Ünal, şunları yazdı: “Erdoğan, acımasız davranır, çeteleşmel­eri, gruplaşmal­arı dağıtır, lejyonerle­rden, asalaklard­an mahalleyi temizler, samimiyeti, tevazuu yeniden egemen kılarsa, özgürlükçü ve kucaklayıc­ı dili yeniden inşa ederse, örneğin Külliye’den kibirle sallanan parmakları kırarsa, örneğin Monako’dan ıstakoz fotosu paylaşan sızıntılar­la hesaplaşır­sa, mahalle yanarken saçını tarayanlar­ı kapının önüne koyarsa, dindarları yeniden kazanabile­cektir.” HABER MERKEZI

 ?? ?? Niğde milletveki­li Ömer Fethi Gürer, zammın süt ineği besleyenle­rin cebine yeni iyatla süt parası girmeden önce çıktığını söyledi.
Niğde milletveki­li Ömer Fethi Gürer, zammın süt ineği besleyenle­rin cebine yeni iyatla süt parası girmeden önce çıktığını söyledi.
 ?? ?? dr. İbrahim uslu
dr. İbrahim uslu
 ?? ?? Aydın Ünal
Aydın Ünal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye