Yeni Asya

Muhtarlık görevinde 47 yılı geride bıraktı

38 yıllık dünya rekoru kırıldı

-

ilk kez 24 yaşında muhtar olan 71 yaşındaki Mehmet Başaran, 10. kez girdiği muhtarlık yarışında rakiplerin­i geride bırakarak yeniden muhtarlığa seçildi. Başaran, 1977 yılında 24 yaşındayke­n amcasını yenerek ilk kez muhtarlığa seçildi. O günden bu yana tüm seçimleri kazanan Başaran, 31 Mart’ta 10. kez katıldığı muhtarlık yarışında rakiplerin­i geride bırakarak yeniden muhtar oldu. Mehmet Başaran, köyüne hizmet etmekten mutlu olduğunu söyledi.

24 yaşımda AMCAMA KARŞı SEÇİMİ KAZANDıM

Muhtarlığı­nın bir şakayla başladığın­ı belirten Başaran, şöyle konuştu: “Askerden geleli 1,5-2 yıl olmuştu, seçim yaklaşmışt­ı. Eski muhtar olan amcamla hayvan otlatmadan geliyordum. ‘Bu seçimde köye muhtar kimi yapacağız?’ dedi. Ben de şakayla, ‘Amca beni görmüyor musunuz?’ dedim. Birkaç gün sonra köyde herkes, ‘Muhtar oluyormuşs­un’ dedi. ‘Ben böyle bir şey düşünmedim, amcama böyle söyledim. Uygun görürseniz inşallah olurum’ dedim. Sonra köylümüz de uygun gördü, 1977 seçimlerin­de muhtar oldum.” KASTAMONU - aa

AVRUPA şampiyonu Litvanyalı atlet Mykolas Alekna, erkekler disk atmada 38 yıllık dünya rekorunu kırdı. Abd’nin Oklahoma eyaletinde­ki Ramona kasabasınd­a düzenlenen müsabakada 74,35 metrelik atış yapan Alekna, erkekler disk atmada Alman Jürgen Schult’a ait (74,08 metre) yaklaşık 38 yıllık dünya rekorunu ele geçirdi. Bu arada Alekna ailesi, erkekler disk atmada tarihin en iyi üç atışından ikisini elinde bulunduruy­or. Dünya rekorunun yeni sahibi Mykolas Alekna, bu derecesiyl­e babası Virgilijus Alekna’nın 2000 yılında ulaştığı 73,88 metreyi de geride bırakmış oldu.

 ?? ?? Mykolas Alekna
Mykolas Alekna
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye