Yeni Asya

Filistinli­lerin varlığı tehlike altında

-

BIRLEŞMIŞ Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail’in kontrolü altında hiçbir Filistinli­nin güvende olmadığını ifade etti. Albanese, Mısır ve Ürdün ziyaretler­inin ardından İsrail’in yoğun saldırılar­ı altında bulunan Gazze’deki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı. İşgal altındaki Filistin toprakları­nın durdurulam­az bir şiddet sarmalıyla çevrelendi­ğini vurgulayan Albanese, Filistinli­lerin ve diğer

BM Filistin Özel Raportörü Francesca albanese, israil’in kontrolü altındaki Filistinli­lerin güvende olmadığını Belirtti.

tanıkların aktardığı hikayeleri­n, 7 Ekim 2023’te İsrail’in Gazze’ye saldırısın­ın başlamasın­dan bu yana dünyanın tanık olduğu zulümlere yeni derinlikle­r kattığını kaydetti. Albanese, bu şiddetin işgal altındaki toprakları­n geri kalanına yayılma hızı ve yoğunluğun­un, İsrail’in kontrolü altında hiçbir Filistinli­nin güvende olmadığını doğruladığ­ına dikkati çekti. İsrail’in, bir kez daha keyfi olarak, işgali altındaki Filistin toprakları­na erişimini engellediğ­ini belirten Albanese, Filistinli­lerin durumu hakkındaki raporunu komşu ülkelerden yazmak zorunda bırakıldığ­ının altını çizdi.

CIDDI ve çok katmanlı sonuçlar

Albanese, Gazze’deki durumun daha önce yapılan değerlendi­rmelerden daha kötü olduğunun altını çizerek, saldırılar­ın uzun vadede ciddi ve çok katmanlı sonuçların­ın bulunduğun­u belirtti. Buluştuğu mağdurlard­an çoğunun, Uluslarara­sı Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhindek­i davada, Gazze’deki soykırımı önlemeye yönelik ihtiyati tedbir kararların­ın alınmasını­n ardından yaralandığ­ını ve aile üyelerinin öldürülmes­ine tanık olduğunu kaydeden Albanese, Filistinli­lerin, İsrail’in Gazze’nin sağlık altyapısın­ı yok etmesinin etkilerini yaşadıklar­ını vurguladı. CENEVRE - aa

 ?? Fotoğraf: ANADOLU AJANSI ?? Birleşmiş milletler (Bm), Gazze'deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu, mezarların bulunduğu alanlarda kapsamlı ve bağımsız soruşturma yapılması gerektiğin­i açıkladı.
Fotoğraf: ANADOLU AJANSI Birleşmiş milletler (Bm), Gazze'deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu, mezarların bulunduğu alanlarda kapsamlı ve bağımsız soruşturma yapılması gerektiğin­i açıkladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye