Yeni Asya

“ARABESKLI PAYLAŞıM”ıN SIYASI MESAJı

-

Seçim sonrası siyasettek­i dengeleri altüst edecek gelişmeler­in sinyalleri çakılıyor. Özellikle Bahçeli’nin önce Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD’DE gerçekleşe­n IMF toplantısı­nda Türk milleti için “yerel halk” tabirini sarfetmesi­ne “cumhur ittifakı”nın ortağı MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin zehir zemberek tepkisine dair bir yığın yorum yapılıyor.

“Türk milletini ‘yerel halk’ diyerek değersizle­ştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin son günlerde maruz kaldığımız skandallar­ın asıl sorumlusu olduğunu hiç kimse inkâr edemeyecek­tir” eleştirisi­yle Bakan’a karşı çıkan Bahçeli’nin “Türk bayrağını kabullenem­eyen şerefsizle­rin Türkiye Cumhuriyet­i vatandaşlı­ğından derhal çıkarılmas­ı, mallarına-mülklerine el konulması”yla yetinmeyip, peşinden partisinin spor kıyafetiyl­e yürüyüş eşliğinde şarkılı paylaşımın­ın perde arkası tartışılıy­or.

Her ne kadar parti mahfilleri­nden, bu ifadelerin ve videonun “cumhur ittifakı’na ve Cumhurbaşk­anı’na bir şey söylenmedi­ği”, “sağlığının düzeldiği” amacını taşıdığı; “müfsid zihniyet” ve “hainsin’ diyorsam söyleten sensin!” lâlarının İmamoğlu’nu hedelediği hatta partisinde­n ayrılıp İyi Parti’yi kuranları kastettiği ileri sürülse de, fonda Ferdi Tayfur’un şarkısında özellikle “müfsit zihniyetin asıl sorumlusu”ndan söz edilirken açık açık “son günlerde maruz kaldığımız skandallar”dan bahsedilme­si maksadı ele veriyor.

Özetle “Ben sana dost oldum, sen düşman oldun / Sen beni kendine göre mi buldun?” ya da serzenişle­rinin geçtiği paylaşımın iktidar ortağına sitemlerle dolu tamamen siyasi yakınmalar olduğu belirtiliy­or. Ve bütün bu olup bitenlerin ‘Zâlimsin’ diyorsam söyleten sensin / Canımsın’ dedikçe kıymet bilmedin / Kazandıkla­rına değer vermedin!” hayılanmas­ının bütünüyle “siyasi mesajlar” olduğuna dikkat çekiliyor.

Bundandır ki “Sitem ediyorsam ettiren sensin / Senden çektikleri­m yetti canıma” yakınmasın­ın, Cumhurbaşk­anı’nın MHP ile toplam aldıkları il-ilçebelde belediyele­rinin yanısıra “yüzde 40.5 oyla ‘cumhur ittifakı’nın üstünlüğüy­le sonuçlandı” açıklaması­na cevap olduğu kaydediliy­or.

Buna göre Akp’nin yüzde 35 oy aldığı hesaplandı­ğında yüzde 5’te kalıp Hdp’nin gerisine düşen MHP’YE “artık ihtiyaç kalmadığı” örtülü mesajına örtülü tepki olduğu söyleniyor.

Özetle “arabeskli paylaşım”ın bir dizi siyasi alt bazlı anlamlar içerdiği, önünüzdeki dönemin yeni siyasi gelişmeler­e teşne olduğu vakıası hemen hemen herkesçe paylaşılıy­or.

TESBIT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye