Yeni Asya

Türkiye kararını vermeli

“ab’nİn Sorunu TÜRKİYE’YLE değİl Erdoğan’la. Erdoğan Kararını VERMELİ. ya PUTİN’İN rusyası ya DEMOKRASİ Olacak” dedİ. Jeopolitik KONUM da Kurtarmıyo­r

-

AVRUPA Parlamento­su (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, aralarında Serbestiye­t’in de bulunduğu gazeteci grubuna 31 Mart seçim sonuçları ve Türkiye-ab ilişkileri­nin geleceğine ilişkin değerlendi­rmelerde bulunurken, Avrupa Birliği’nin ve Avrupa Konseyi’nin Türkiye’den beklentile­rini anlattı. 31 Mart seçimi öncesinde Ap’de Türkiye’nin AB üyelik sürecine olumlu yaklaşımın giderek kaybolduğu­nu gözlemledi­ğini hatırlatan Amor’un “31 Mart yerel seçiminde muhalefeti­n zaferi Türkiye’nin Ab’ye katılım süreci için yeni bir tablo ortaya çıkardı. Muhalefeti­n seçim zaferi, Türkiye-ab ilişkileri­nin geleceği için oksijen niteliğind­e görülmeye başlandı. Daha önce ölüm döşeğindek­i Türkiye’nin Ab’ye katılım süreci, yeniden nefes almaya başladı” yorumunu yapması dikkat çekti.

“TAM teşekküllü bir demokrasi değilseniz, ab üyesi olamıyorsu­nuz. nato üyesi olsanız da, jeopolitik konumunuz kritik olsa da durum değişmiyor. 3.dünya ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyors­unuz. nato üyeliği de, jeopolitik konum da kurtarmıyo­r” diyen amor, ak Parti’ye ve Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ab vizyonuna sert eleştirile­rle birlikte ankara'dan beklentile­rini şöyle dile getirdi: “avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi Türkiye, avrupa İnsan hakları Mahkemesi (aİhm) kararların­ı uygulamıyo­r. Bu kararlar uyarınca Osman Kavala’yı ve demirtaş’ı serbest bırakmayan Türkiye hakkında şu an ihlal süreci işletiliyo­r. Sonra bir bakıyorsun­uz, 31 Mart’ta seçimi kazanan Van belediye başkanına mazbata verilmiyor, mazbata; seçimde ikinci gelen parti adayına veriliyor. Mazbata krizi, Türkiye’nin demokrasid­en ne kadar uzak olduğunu da gösterdi.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye