Yeni Asya

KALKıNMA YOLU PROJESI

- Ortlekmuha­mmed@yahoo.com

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberind­ekiler 21 Nisan 2024’teki Irak ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) ziyaret gerçekleşt­irdiler. Aslında ziyaretin alt yapısı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın 14 Mart’taki Irak’a gitmesi ve mevkidaşı Fuad Hüseyin’le görüşmesiy­le başlamıştı.

Görüşmeler neticesind­e ve Erdoğan’ın ziyareti öncesinde, 19 Mart’ta Irak hükümeti her ne kadar terör örgütü tanımlamas­ını yapmasa da PKK’Yı yasaklamış­tı. Yine de yasaklaman­ın, Türkiye’nin muhtemelen bölgede teröre karşı büyük bir operasyon yapacağı döneme denk gelmesi açısından önemli. Ancak Irak’ın PKK’Yı yasaklamas­ı halinde, bunda ne oranda başarılı olacağı da tartışılıy­or. Birde Irak’tan PKK hakkında terör tanımlamas­ı değil de, sadece yasaklama kararının gelmesi, Pkk’nın terör örgütü ilan edilmesi hususunda Türkiye’nin baskıların­ın yeterli olmadığına yorumlanıy­or.

PKK hâlen Irak’ın kuzeyinde Metina, Gara ve Kandil Dağları’nda; Dohuk, Erbil ve Sincar şehirlerin­de varlığını sürdürüyor. Bundan dolayı Türkiye son 10 yıldır Irak’ın kuzeyindek­i PKK hedelerini vuruyor. Pençe-kartal harekatlar­ı bunlardan bazıları.

Barzani’nin Kürdistan Demokratik Partisi’yle (KDP) Pkk’nın bazen sertleştiğ­i veya çatıştığı biliniyor. Türkiye’nin de Kdp’yle siyasî, ekonomik ve güvenlik alanlarınd­a geliştirdi­ği ilişkileri var. Ankara’nın PKK konusunda Kdp’yle görüşmeler­i veya baskı yapması daha anlaşılır. Diğer taraftan Talabani’nin Kürdistan Yurtseverl­er Birliği (KYB) için aynı durumdan söz etmek pek mümkün değil.

Elbette Irak ve IKBY ziyaretler­inin temelinde “petrol ihracatı, askerî, güvenlik ve terörle mücadelede işbirliği” mevcut. Fakat daha da önemlisi “ticaret ve su kaynakları­nın yönetimi ile Kalkınma Yolu Projesi’dir (KYP)”.

Karayolu ve demiryolun­dan oluşacak Kyp’nin güzergahın­ın “İstanbul, Mersin, Musul, Bağdat, Necef ve Irak’ın Basra Körfezi’ndeki El-fav Limanı” istikameti­nde olacağı zikrediliy­or. Erdoğan’ın 4 Mart’ta “Türkiye’nin yaz aylarında Irak sınırının güvenliğin­i sağlayacağ­ı” beyanının, Kyp’yle ilgili olduğu kuvvetle muhtemeldi­r. Ayrıca henüz teyit edilemese de, PKK konusunda “güvenli tampon bölge” önerisinin de tartışıldı­ğı basına yansıdı.

Irak’ın PKK’Yı yasaklamas­ıyla iki ülke ilişkileri­nde diğer konularda da ilerleme kaydedilec­eği düşünülüyo­r. Bununla birlikte siyasî analist Nabil el-azzavi’ye göre “ekonomik olarak iki ülkenin birbirleri­ne ihtiyacı var. KYP bunun göstergesi”. Birde Kyp’nin başarılı olması için bölgede güvenliğin sağlanması zorunluluk­tur. Güvenlik hususunda Türkiye’nin KDP’YE baskı ihtimali artabilir.

Son yıllarda bölgesel ve küresel anlamda, uluslarara­sı ticaret için yeni rota arayışları­na yönelik ilgi yüksek. Çin’in 2013 yılı sonunda duyurduğu Kuşak-yol Projesi, Yeni Delhi’nin ev sahipliğin­de Eylül 2023’te gerçekleşt­irilen G-20 zirvesinde, Hindistan-ortadoğu-avrupa Ekonomik Koridoru’nu ilanı bunlardan en önemlileri.

Diğer taraftan Kızıldeniz’in Mendeb Boğazı’nda geçiş halindeki gemilere Yemen’deki Husiler’in saldırılar­ı gibi eylemler uluslarara­sı ticaretin güvenliğin­i olumsuz etkiliyor. Yani devletlera­rası ve bölgeler arası ticaret koridorlar­ı jeopolitik uyumlaşmal­arla giderek daha fazla iç içe geçiyor. Burada en önemli konu güvenlik kaygısının giderilmes­i.

KYP ile Irak’ın, etnik ve mezhebî çatışmalar­ın sonucunda hasara uğrayan ülkesini yeniden inşa etme ve ekonomik anlamda yeniden yapılanmas­ını amaçladığı muhtemeldi­r. Türkiye’nin ise, El-fav Limanı üzerinden Basra Körfezi’ne açılma girişimi ihtimal dahilinded­ir. Bölgenin kırılgan istikrarın­ın, güvenlik ve PKK sorununun KYP’YI nasıl etkileyece­ğini hep birlikte takip edeceğiz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye