RETRO REN­O­VA­TION

Atomic Ranch - - Atomic Kitchens -

The cou­ple be­gan by fill­ing four dump­sters with the trash left by the pre­vi­ous owner and, once the space was cleared, found two small bed­rooms, an en­closed kitchen, a com­bi­na­tion liv­ing and din­ing room as well as a tiny maid’s bed­room with its own bath­room near the garage. “It took about six months to fin­ish the house,” Chris says. “We did a full in­te­rior re­model and se­lec­tive ex­te­rior projects.”

“We stole some space from the garage and elim­i­nated the hall­way to cre­ate a master suite,” Chris says. Though they ren­o­vated and redesigned most of the house, Chris and Chris­tine fo­cused on main­tain­ing its orig­i­nal char­ac­ter. They opted not to sep­a­rate the liv­ing and din­ing rooms and kept the orig­i­nal fire­place and brick walls.

The kitchen was com­pletely re­mod­eled to take on a mod­ern feel. The floors, cab­i­nets, dish­washer, is­land and win­dow were all gut­ted and re­placed. “There used to be a tiny win­dow, so we en­larged it to give the room more light,” Chris says. The white lac­quer cab­i­nets with chrome fin­ger tabs hide most of their kitchen sup­plies, giv­ing the room the min­i­mal­ist look Chris prefers.

CHRIS AND CHRIS­TINE DE­CIDED TO KEEP THE EX­IST­ING BRICK AND MA­HOGANY PAN­ELED PRE­SERVE WALLSITS CHARM.OF THE THEY ROOM ALSO TO KEPT THE ORIG­I­NAL WHITE OAK FLOORS, RE­PLAC­ING TILE IN SOME AR­EAS FOR CON­SIS­TENCY. AN EAMES LOUNGE CHAIR SEALS OFF THE COR­NER OF THE ROOM AND A LE CORBUSIER PAINT­ING ADORNS THE FIRE­PLACE. BE­FORE

Newspapers in English

Newspapers from USA

© PressReader. All rights reserved.