Aktiv Træning (Denmark)

VOVEHALS VISER VEJEN

-

en adrenalinp­umpende MTB-disciplin freeride er temmelig mandsdomin­eret. Men for nylig satte syv af de bedste kvindelige ryttere inden for sporten hinanden staevne i noget af verdens mest frygtindgy­dende MTB-terraen i Utah, USA, og de beviste, at de ikke står tilbage for maendene, når det gaelder om at lave spektakula­ere stunts på cyklen. Her er det den 30-årige canadiske downhill-mester Vaea Verbeeck, der flyver ud over kanten af de røde klipper. Freeride er en ekstremt sevaerdig disciplin, hvor rytterne udfører hop, flips og tricks i et meget udfordrend­e terraen. I freerideko­nkurrencer er der mindre fokus på den tid, det tager for en rytter at gennemføre ruten – det handler mere om kreativite­t, dygtighed og teknik.

D

Gear

 ??  ?? Siden Vaea Verbeeck lånte en downhill-mountainbi­ke som 16-årig, har hun vaeret bidt af den mest actionprae­gede del af sporten. Og det kraever da også en vis erfaring at give sig i kast med det smukke og udfordrend­e freeride-terraen i naerheden af Zion National Park i Utah.
Siden Vaea Verbeeck lånte en downhill-mountainbi­ke som 16-årig, har hun vaeret bidt af den mest actionprae­gede del af sporten. Og det kraever da også en vis erfaring at give sig i kast med det smukke og udfordrend­e freeride-terraen i naerheden af Zion National Park i Utah.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark