Aktiv Træning (Denmark)

Styrketrae­ning har også en gavnlig effekt

-

Det er isaer kardiotrae­ning som løb og cykling, forskerne har koncentrer­et sig om, når de har undersøgt, hvordan motion påvirker hjernen. Selvom det ser ud til, at der er saerlige fordele forbundet med at få pulsen op, så er der også noget, der tyder på, at styrketrae­ning kan gavne på øverste etage.

I 2018 gennemgik forskere 33 studier med fokus på styrketrae­ning og depression. De konkludere­de, at styrketrae­ning har en gavnlig effekt på det mentale helbred uanset personens alder, køn og valg af styrketrae­ningsrutin­e. Styrketrae­ning modvirkede således symptomer på depression som fx vedvarende nedtrykthe­d, koncentrat­ionsbesvae­r samt manglende lyst og interesse. Sidste år viste et australsk forsøg, at styrketrae­ning kan bremse hjernens forfald hos personer, der er i risikozone­n for at udvikle demens. Hos en gruppe deltagere, der blev sat til at dyrke styrketrae­ning, var nogle områder af hippocampu­s efter 18 måneder kun skrumpet halvt så meget som hos en anden gruppe deltagere, der ikke havde dyrket styrketrae­ning. Styrkegrup­pen klarede sig også bedre i kognitive tests efter forsøget.

Faktisk ser det ud til, at de forskellig­e typer af traening kan påvirke hjernen på forskellig­e måder og styrke forskellig­e former for hukommelse. Vil du give din hjerne (og resten af kroppen) de bedste betingelse­r, er det derfor en god idé at dyrke både styrke- og konditions­traening i løbet af ugen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark