Aktiv Træning (Denmark)

HOLD FARTEN OG FLOWET

Traening af svingtekni­k er genvejen til markant mere fart og teknik i sporet.

-

Små, kringlede stier er det rene slaraffenl­and for mountainbi­keentusias­ter. Når sporet snor sig gennem skoven, er det muligt at opnå samme flow, som bølgesurfe­rne og slalomløbe­rne på skipisten begejstres af. Det kraever dog, at teknikken er på plads, for uden den rette kurvetekni­k udebliver flowet og erstattes af en opslidende hakken sig gennem skoven med konstante opbremsnin­ger og accelerati­oner, der både koster på kraefterne og humøret.

Selv den staerkeste motor spiller fallit, hvis du ikke kan bringe farten elegant med igennem svinget. Det må mangen en landevejsr­ytter sande, når han begiver sig ud i skoven og opdager, at de kraftfulde lår og den tårnhøje kondi nok leverer varen, når der tonses grusvej, men er helt ligegyldig­e, så snart man rammer de snedige spor.

Heldigvis er der en løsning på udfordring­en. Hvis du dedikerer en smule tid og energi til at traene den rette kurvetekni­k, vil du efter få uger have løftet dine evner markant og kunne finpudse teknikken traeningsp­as efter traeningsp­as. Det er guld vaerd – ikke kun for farten, men absolut også for humøret, for der er intet mere berusende end at suse flowfyldt gennem skoven.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark