Aktiv Træning (Denmark)

... og 3 glemte øvelser, vi ikke savner

-

JEFFERSON LIFT

Jefferson Lift, der er opkaldt efter staerkmand­en Charles Jefferson (1863-1911), er en bastard mellem dødløft og squat tilsat et akavet asymmetris­k greb. Det skaeve greb gør, at det aldrig føles, som om man får rigtig styr på teknikken. Det bliver bare ved med at vaere en ret frustreren­de øvelse. En af ulemperne ved løftet er desuden, at hvis man har korte arme, ender man let med at traekke stangen op i skridtet på sig selv – ikke en udpraeget fornøjelse. Rekorden i Jefferson Lift er p.t. på 318 kg.

VAN DAM LIFT

Van Dam Lift er et statisk løft, hvor du skal holde en splitposit­ion med fødderne placeret på to baenke, samtidig med at du i favnen holder en så tung håndvaegt som muligt. For det første kraever løftet, at du kan gå i fuld split. Allerede der vil cirka 97 % af befolkning­en vaere haegtet af. Dernaest skal du vaere villig til at saette helbredet og dine hofter på spil, og her har vi nok haegtet yderligere 2,99 % af. Tilbage er 0,01 %, som synes, at Van Dam Lift er en rigtig fed øvelse. 68 kg lyder den aktuelle rekord på.

ARTHUR LIFT

Dette absurd fjollede løft går ud på, at man squatter med en vaegtstang, som er placeret bag benene – en såkaldt hack squat. Herfra mosler man stangen hele vejen op ad ryggen og laegger den til rette på nakken, hvorefter man afslutter med en push press, hvor stangen presses op i strakte arme. Det akavede mosleri op ad ryggen er noget af det saereste, vi har set, og den vaesentlig­ste grund til, at øvelsen godt må blive i glemslen. En lille skare konkurrere­r dog stadig i det saere gamle løft. Rekorden er på 134 kg.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark