Aktiv Træning (Denmark)

Loyal asfalttrav­er til nye løbere

➼ Cumulus er ikke den mest kendte sko i Asics’ portefølje. Det er heller ikke den mest nyskabende. Men som komfortabe­l maengdetra­ener er den svaer at matche.

-

ASICS CUMULUS 23

Pris: 1.200 kr. Info: asics.com

Hvad: Neutral løbesko til laengere ture. Flytefoam-mellemsål og gelindsats i haelen. Vaegt: 289 g (str. 44). Stack: 34/24. Drop: 10 mm.

Cumulus har laenge levet i skyggen af sin mere berømte faetter og kusine, Kayano og Nimbus. Men modellen her er altså nr. 23, hvilket vidner om, at den har vaeret på banen i mange år.

Og det er der en grund til, for Cumulus er en fremragend­e allrounder og også et virkelig godt valg til den nye løber.

Modsat sine berømte slaegtning­e er skoen ret enkel. Mellemsåle­n består af et fornuftigt lag Flytefoam og er blød og bouncy. En lille gelpude i haelen giver lidt ekstra bekyttelse i dette område og signalerer, at skoen er lavet til haellander­e.

Skoen er neutral, dvs. at den ikke har kileelemen­ter eller stive plastindsa­tser, der hindrer foden i at falde indad. Sammen med den ret lave vaegt giver det en mere fri og ustyret løbeopleve­lse, uden at skoen bliver decideret ustabil. Har man behov for ekstra pronations­støtte, bør man dog gå efter en anden model. Isaer bagfoden er rigtig godt daempet, mens forfoden opleves en lille smule tynd. Isaer på laengere ture over 15 km kan det maerkes.

Overdelen er i en tolags engineered mesh. Der er masser af polstring rundt om anklen, og pløsen er også tyk og dejlig. Den er dog lidt taet. Vi har testet skoen over sommeren, og her var den lidt vel lun. Pasformen er glimrende med et godt greb om haelen, et sikkert lockdown over midtfoden og fornuftig plads til taeerne, og den sidder til uden at klemme. Den gode pasform understøtt­es af flade snører, der nemt strammes til uden at trykke mod vristen.

KONKLUSION: En helt igennem god og gedigen sko, du kan stole på. Skoen egner sig til det meste og er et sikkert køb for nye løbere. Kun hvis du overproner­er, skal du gå efter en anden model.

God pasform. Blød og behagelig daempning. Lav vaegt og god løbeopleve­lse.

Lidt varm overdel.

 ??  ?? Skoen er kønsspecif­ik, og modellen til damerne passer bedre på en kvindelig anatomi – hvad end det vil sige.
Skoen er kønsspecif­ik, og modellen til damerne passer bedre på en kvindelig anatomi – hvad end det vil sige.
 ??  ?? Ydersålen er forsynet med et tyndt lag slidgummi. Det står fast på de fleste underlag og øger skoens holdbarhed.
Ydersålen er forsynet med et tyndt lag slidgummi. Det står fast på de fleste underlag og øger skoens holdbarhed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark