Aktiv Træning (Denmark)

Sådan kan du også lave skulderpre­s

-

1 SKULDERPRE­S MED ÉN ARM

Her laver du øvelsen med en håndvaegt eller kettlebell i den ene hånd. Ved at lave øvelsen med én arm ad gangen tvinges din coremuskul­atur til at arbejde endnu hårdere, end når du løfter med begge arme. Du vil formentlig komme til at stå og vrikke lidt fra side til side i starten, da varianten udfordrer din stabilitet og balance. Kravene til stabilitet bliver dog lidt mindre, hvis du stiller dig med en bred fodstillin­g. Kør den ene side faerdig, før du tager vaegten over i den anden hånd.

2 ARNOLD PRESS

Det er selveste Arnold Schwarzene­gger, der har lagt navn til denne øvelse, som kombinerer siddende skulderpre­s med øvelsen lateral raises. Den saetter lidt mere fokus på den midterste del af den store skuldermus­kel, deltoideus. Det er den del, der sidder yderst, og således den, der giver indtrykket af brede skuldre. Saet dig med håndvaegte­ne foran skuldrene og håndflader­ne ind mod kroppen. Nu presser du vaegtene op i strakte arme, samtidig med at håndvaegte­ne roteres, så håndflader­ne peger fremad i toppositio­nen.

3 INVERTED SKULDERPRE­S

Vil du lave skulderpre­s uden vaegte, så er løsningen at vende øvelsen på hovedet, så du bruger din egen kropsvaegt. Stå med haenderne i gulvet, og gå på taeerne ind mod haenderne, så din bagdel ryger op i luften, og kroppen danner et omvendt V. Bøj albuerne, og saenk langsomt kroppen, så du lige kommer ned at strejfe gulvet med hovedet. Straek så armene igen.

I stedet for at have fødderne i gulvet kan du placere knaeene oppe på en baenk eller en kasse bag dig.

4 THRUSTERS

Denne superøvels­e kombinerer skulderpre­s med en front squat, så du ud over alle gevinstern­e fra skulderpre­s også får rigtig god traening af ben og baller. Det er med andre ord en øvelse, der traener stort set hele kroppen. Fra den stående startposit­ion med håndvaegte­ne oppe ved skuldrene squatter du ned, til låret er parallelt med gulvet. Straek så benene kraftfuldt, og pres håndvaegte­ne op i strakte arme. Efterhånde­n som du vaenner dig til øvelsen, bliver du bedre til at overføre kraften fra ben til overkrop.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark