Aktiv Træning (Denmark)

Hvornår må jeg løfte igen?

-

Hvornår kan jeg dyrke styrketrae­ning igen, når jeg har fået hold i ryggen?

SVAR: Et hold i ryggen går oftest over af sig selv i løbet af 7-14 dage. I den akutte fase (1-2 døgn) bør du aflaste ryggen, holde dig en smule i ro, tage noget smertestil­lende og evt. forsøge dig med is eller varme på det ramte område. Når du føler, at du er i stand til at bevaege dig igen, bør du lige så stille gå i gang med at bevaege ryggen ud i yderstilli­nger, ligesom du kan lave noget selvmassag­e med fx foamroller. Du kan starte roligt op med nogle styrkeøvel­ser igen, så snart du er i stand til at bevaege dig uden de store smerter. Tung squat og dødløft samt andre øvelser, der udsaetter ryggen for stor belastning, bør du dog vente med, til smerterne er helt vaek, og ryggen har fået den nødvendige ro.

 ??  ?? Hold i ryggen kan komme ud af det blå, men opstår ofte under tunge løft, fx hvis du ikke har varmet ordentligt op, eller ryggen er overbelast­et.
Hold i ryggen kan komme ud af det blå, men opstår ofte under tunge løft, fx hvis du ikke har varmet ordentligt op, eller ryggen er overbelast­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark