Aktiv Træning (Denmark)

“Jeg har fået meget mere energi og overskud”

Marc, 40 år, sagde farvel til ‘farkroppen’ og opnåede en stor fysisk forvandlin­g på 12 uger. Det er dog den ekstra energi, han er allerglade­st for.

-

“Det var ikke bare et forløb. Det var en livsstilsa­endring.”

Hvorfor havde du lyst til en forandring?

Jeg er en lidt fortravlet familiefar med to små børn, og jeg havde fået en klassisk ‘farkrop’ – man kan kalde det ‘splejset med mave’. Ud over det, jeg kunne se i spejlet, så var jeg også blevet alt for inaktiv og følte mig slap. Bare det at skulle løfte mine børn var naermest blevet en lidt uoverskuel­ig opgave.

Hvad synes du, var det hårdeste ved dit 12-ugersforlø­b?

Det svaereste var, at jeg pludselig skulle til at taenke så meget over, hvad jeg spiste. Det var isaer den der ‘høfligheds­spisning’, der var svaer at gøre op med. Det er ikke nemt at sige nej tak til pizza og tage noget hytteost i stedet, når man er på besøg hos nogen. Det gik også op for mig, hvor tit man lige tager en øl med vennerne – egentlig ikke fordi man har lyst, men på grund af det sociale.

Hvilke af de resultater, som du har opnået, er du gladest for? Jeg er helt klart gladest for, at jeg har fået meget mere energi og overskud. Og jeg er glad for at vaere blevet så staerk. At kunne traekke sig op i en pull-up er en ret tilfredsst­illende følelse.

Har du holdt fast i de gode traeningsv­aner efter forløbet?

Ja, absolut. Det var ikke bare et forløb, det var en livsstilsa­endring. I dag traener jeg fast tre gange om ugen og har en meget mere aktiv tilvaerels­e. Jeg har ikke noget mål om at skulle ligne ‘Mr. Fitness 2023’ eller blive supertrimm­et. Jeg vil bare gerne vedligehol­de min form og selvfølgel­ig holde fast i alle de andre positive ting, der også er fulgt med: at jeg har det bedre og er staerkere og gladere end før.

Har du et godt råd til alle dem, der vil kaste sig over 12-ugersplane­n på egen hånd?

Noget af det mest motiverend­e er at kunne se resultater. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at man følger sin udvikling ved at måle og veje sig og tage billeder. Og så skal man ikke lade sig gå på af, at man måske ikke ligner ham der fra bladet efter 3 uger. I stedet for at have øjnene rettet mod det endelige resultat langt ude i fremtiden skal man hellere glaede sig over de små resultater og delmål.

 ?? ?? TRAENERENS KONKLUSION:
De første 6 uger tabte Marc rigtig meget fedtmasse, samtidig med at han øgede muskelmass­en og opbyggede en grundform. I den sidste del af planen var det primaere fokus øget muskelmass­e og styrke. Marc vejer taet på det samme som ved opstart, men fordelinge­n mellem fedt og muskler er markant anderledes.
TRAENERENS KONKLUSION: De første 6 uger tabte Marc rigtig meget fedtmasse, samtidig med at han øgede muskelmass­en og opbyggede en grundform. I den sidste del af planen var det primaere fokus øget muskelmass­e og styrke. Marc vejer taet på det samme som ved opstart, men fordelinge­n mellem fedt og muskler er markant anderledes.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark