Aktiv Træning (Denmark)

5 tips til tun på dåse

-

1 Brug den som pizzabund

Indrømmet, det lyder måske ikke superlaekk­ert, men det smager ret godt, og er du low carb-fan, vil du elske denne opskrift.

PIZZABUND MED TUN

● 1 ds. tun i vand eller olie

● 1 aeg

● 1 spsk. loppefrøsk­aller eller fintblende­t havregryn

1 Haeld vand eller olie fra tunen. Findel kødet, og rør godt sammen med aeg og loppefrøsk­aller.

2 Form “tundejen” til en pizzabund på bagepapir, og bag den ved ca. 180 gr. i ca. 20 min.

3 Kom dit ønskede fyld på bunden, og bag den i ca. 10 min. Det smager ikke af tun. Vi svaerger!

2 Få et flashback til 80’erne

Er du lidt oppe i årene, er du sikkert stødt på tunmousse adskillige gange. Den oprindelig­e opskrift er med smør og cremefraic­he, men prøv i stedet at røre den med graesk yoghurt, ketchup og dijonsenne­p samt finthakket rødløg, peberfrugt og dild. Anret moussen på små stykker ristet brød som en appetizer, eller brug den i sandwich eller wraps.

3 LAV EN LYNSALAT

Du finder naesten ikke nemmere aftensmad end en tunsalat. Haeld tun ud af en dåse, kog et par aeg, snit salat, rødløg og en avocado – og aftensmade­n er klar. Servér gerne et groft brød til.

4 Pak den ind

Mad i “indpakning” kan bare noget. Det gaelder ikke mindst wraps, som er et hit hos både store og små. Her er tun nemt og laekkert som fyld. Prøv fx at røre tun med skyr, forårsløg og finthakket chili, og kom det i en wrap med spinat, peberfrugt, agurk og syltede rødløg.

5 Fyr den i farsen

Du kender sikkert fiskefrika­deller, men har du også prøvet at lave dem med tun på dåse? Det er både nemt og laekkert, og de er gode til alt fra aftensmad til madpakken. Du bruger tunen, fuldstaend­ig som var den en kødfars.

 ?? ??
 ?? ?? En tunmousse behøver ikke vaere et smørorgie for at smage laekkert. Den kan snildt laves i en lettere udgave.
En tunmousse behøver ikke vaere et smørorgie for at smage laekkert. Den kan snildt laves i en lettere udgave.
 ?? ?? Når dåsen er åbnet, skal tunen op i en anden beholder, hvis du ikke spiser den med det samme. Den kan opbevares på køl i 1-2 dage.
Når dåsen er åbnet, skal tunen op i en anden beholder, hvis du ikke spiser den med det samme. Den kan opbevares på køl i 1-2 dage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark