Aktiv Træning (Denmark)

5 tips til fersk tun

-

1 Rul den rundt

Det er ikke det nemmeste, men med lidt snilde og øvelse kan det godt lade sig gøre at servere din egen hjemmerull­ede sushi med fersk tun. Husk at bede om sushi-tun hos din fiskehandl­er, så du får fisk, der har vaeret frosset ned til minus 20 grader i 24 timer; så er eventuelle parasitter draebt. Avocado, sprød agurk og chilimayo er perfekt til sushi med tun.

2 Smid den på grillen

Tunbøffer er et hit på grillen. Når du køber tunbøffern­e, så sørg for, at de er min. 1,5-2 cm tykke. Ellers er de svaere at grille eller stege perfekt. Pensl bøffen med olie på begge sider, og drys med salt og peber. Griller du, så tør hurtigt den brandvarme grillrist over med køkkenrull­e vaedet med lidt olie. Laeg bøffen på den varme grillrist eller grillpande. Grill/steg tunbøffen ca. 1-1,5 minutter på hver side. Stegetiden afhaenger lidt af tykkelsen, men tunbøffen skal vaere rød indeni, ellers bliver den tør og kedelig.

3 LAD DEN ERSTATTE OKSEBØFFEN

Er du til røde bøffer, kan tunen vaere et alternativ til oksekød – i hvert fald en gang imellem. En tunbøf giver dig både flere proteiner og har en lavere klimabelas­tning end en tilsvarend­e oksebøf. På grund af risikoen for kviksølv anbefales det dog ikke, at du spiser en tunbøf hver uge.

4 Sig skål til din tun

Er du med på poke bowl-bølgen? De er sunde, farverige, og så er de perfekte med fersk tun.

En laekker og sund bowl kunne bestå af sushi-tun, avocado, edamamebøn­ner, syltede rødløg, fintsnitte­t rødkål og forårsløg. Drys med ristede sesamfrø, og servér med en goma-dressing.

5 Giv salaten et luksustvis­t

Tunsalat laver de fleste med dåsetun, men skal det vaere ekstra laekkert, skulle du prøve en luksusudga­ve af den franske salade nicoise med lynstegt tun, aeg, bønner, kartofler, valnødder og oliven.

 ?? ?? Frisk tun skal opbevares på køl. Det skal bruges samme dag, som det er købt, medmindre du fryser det ned.
Frisk tun skal opbevares på køl. Det skal bruges samme dag, som det er købt, medmindre du fryser det ned.
 ?? ??
 ?? ?? Gør grillen ren, så der ikke sidder en masse forkullede rester, som både påvirker tunens delikate smag og øger risikoen for, at der følger potentielt sundhedssk­adelige stoffer med.
Gør grillen ren, så der ikke sidder en masse forkullede rester, som både påvirker tunens delikate smag og øger risikoen for, at der følger potentielt sundhedssk­adelige stoffer med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark