Aktiv Træning (Denmark)

Supercompu­ter til cykelturen

➼ Garmins nyeste cykelcompu­ter, Edge 1040 Solar, har både solopladni­ng og et hav af laekre funktioner. Den lyder faktisk perfekt, og det er den også – naesten.

- Info: garmin.dk

GARMIN EDGE 1040 SOLAR

Hvad: Cykelcompu­ter med solceller i skaermen. Pris: 5.849 kr.

Når det kommer til cykelcompu­tere, har Garmins flagskib laenge heddet 1030. Det gør den ikke laengere. Den er nemlig blevet opgraderet til Edge 1040 Solar, som – ud over en masse nye funktioner – nu også har solceller i skaermen. Derfor har den nu en batteritid på hele 45 timer ved almindelig brug og 100 timer i batterispa­retilstand.

Solcellern­e i skaermen har dog den ulempe, at de gør skaermen en smule svaer at aflaese. Hvis du fx kører med et kort, hvor der er behov for hurtigt at kunne se alle detaljer, skal der skrues helt op for skaermens lysstyrke, og ved den indstillin­g bruger skaermen en del strøm – også mere end solcellern­e kan kompensere for. Af samme grund foretraekk­er vi derfor den almindelig­e Edge 1040, som bortset fra solcellern­e er identisk med Edge 1040 Solar. For selvom den på papiret har 10 timers kortere batteritid end Solar, ender den med at holde laengere, hvis du med Solar har behov for at skrue op for lysstyrken ved navigation. Og så er prisen 1.200 kroner lavere.

Edge 1040 har desuden fået en raekke nye funktioner, som hjaelper dig med at målrette din traening frem mod en specifik event og få mest muligt ud af din form på løbsdagen. Det gøres bl.a. ved funktionen Stamina. I takt med at cykelcompu­teren laerer dig at kende, bliver den også i stand til at sige, hvor meget power du løbende har tilbage i tanken, så du kan dosere den rigtigt. Idéen er god, men vi kunne desvaerre ikke få det til at fungere praecist nok. Og selvom den nogle gange havde ret i, hvor mange kraefter vi havde tilbage, er det svaert at stole på, når det ikke er hver gang.

KONKLUSION: En fantastisk cykelcompu­ter med masser af nye funktioner. Solcellern­e går dog ud over skaermens klarhed.

Imponerend­e batteritid og et nyt laekkert interface. Lidt upraecise forudsigel­ser, og solceller går ud over laesbarhed­en.

 ?? ?? Edge 1040 Solar har solopladni­ng i skaermen, så du har op til 100 timers brug i batterispa­retilstand.
Edge 1040 Solar har solopladni­ng i skaermen, så du har op til 100 timers brug i batterispa­retilstand.
 ?? ?? Edge 1040 har en Stamina-funktion, der viser, hvor mange kraefter du har tilbage.
Edge 1040 har en Stamina-funktion, der viser, hvor mange kraefter du har tilbage.
 ?? ?? Solcellern­e i skaermen går desvaerre lidt ud over skarpheden.
Solcellern­e i skaermen går desvaerre lidt ud over skarpheden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark