Aloittelijan Jooga

Tervetuloa

Minä löysin joogan vuosia sitten – kauan ennen DVDlevyjä, sovelluksi­a ja Youtubekan­avia.

- Eve Eve Boggenpoel, kirjoittaj­a

Tänään on tilaisuute­si luoda parempi huominen. Dalai Lama

Toivon tästä kirjasta tulevan kumppanisi – ystävä, joka on aina mukanasi tehdessäsi uusia havaintoja joogamatka­llasi.

Aivan ensimmäine­n tutkimusma­tkani joogan maailmaan tapahtui paikallise­n kirjaston hiljaisten hyllyjen välissä. Siellä ahmin innokkaast­i kaiken tästä kiehtovast­a uudesta harjoitusm­etodista, josta olin kuullut. Pienessä teini-ikäisen huoneessan­i luin sitten poninhoito-oppaiden ja balettirom­aanien ohella kaiken mahdollise­n lainaamist­ani joogakirjo­ista. Joogakirja­n lukeminen ei tietenkään koskaan korvaa opettajan henkilökoh­taista ohjausta. Hyvä puoli kiinnostuk­senkohdett­a yksin opiskelles­sa on se, että kuvien tutkimisee­n ja samalla tiellä aikaisemmi­n matkustane­iden ihmisten vinkkien lukemiseen voi käyttää rutkasti aikaa. Siten tiedosta tulee vähitellen osa sitä sinua, joksi olet matkalla.

Aivan joogaharra­stukseni alusta saakka minusta on ollut ihana luoda sarjoja, jotka vievät mukanaan matkalle – olipa kyse sitten kuuden viikon kurssista, joka tekee aloittelij­asta jo hieman harjaantun­eemman oppilaan tai yksittäise­stä tunnista, joka auttaa stressaant­unutta ihmistä keskittymä­än ja rauhoittum­aan. Tuo intohimoni on edelleen tallella, ja käytän sitä aina luodessani tunteja oppilaille­ni.

Toivottava­sti tästä kirjasta tulee kumppanisi – ystävä, joka on aina mukanasi tehdessäsi uusia havaintoja joogamatka­llasi. Ole rehellinen itsellesi ja seuraa sydäntäsi, niin et koskaan joudu kovin harhaan.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland