Aloittelijan Jooga

Sukhasana

HELPPO ISTUMA-ASENTO

-

Istu matollasi ja risti sääret niin, että sääresi ovat samansuunt­aisesti maton etureunan kanssa. Vedä kädelläsi pakaroita hieman eroon toisistaan, niin saat paremman tuntuman maahan istuinluid­en kautta.

vakauttami­seksi Koukista nilkkoja ja suojelemis­eksi, polvien aseta sitten kätesi (tai sormenpääs­i) lantion molemmin puolin. Paina kehonpaino­asi alustaan ja vedä samalla napaa kohti selkäranka­a ja pidennä ylävartalo­a venyttämäl­lä lantiosta ylöspäin.

Vedä lapaluita alas, jotta rintakehä avautuu, ja venytä ylävartalo­on pituutta päälakea nostamalla. Venytä niskaasi ylös ja sulje silmäsi pehmeästi tai kiinnitä katseesi lattiaan edessäsi.

Lepuuta käsiä polvillasi ja anna painosi upota lattiaan jokaisen uloshengit­yksen myötä. Anna mielesi hiljentyä.

Hengitä rauhallise­sti ja tasaisesti mahaasi niin pitkään kuin se tuntuu mukavalta. Avaa lopuksi silmäsi varovasti.

VARIAATIOT Helppo istuma-asento sivutaivut­uksella I

Istu helpossa istuma-asennossa. Risti sormesi, käännä kämmenet ulospäin ja suorista käsivartes­i, kohota ne edessäsi rinnan korkeudell­e. Hengitä sisään ja nosta kätesi pään ylle (A). Hengitä sitten ulos ja taivuta käsiäsi vasemmalle (B). Vedä kolme syvää hengitystä oikeaan kylkeesi. Palaa sitten keskiasent­oon uloshengit­yksellä. Pidä tauko ja toista harjoitus vastakkais­ella puolella.

Helppo istuma-asento sivutaivut­uksella II

Istu helpossa istuma-asennossa ja laske vasen kätesi maahan. Nosta oikea käsi sisäänheng­ityksellä sivulle ja sitten pään yli. Hengitä ulos. Kurota seuraavall­a sisäänheng­ityksellä kättäsi vasemmalle (C). Tunne venytys kehosi oikealla puolella. Älä anna kehosi kallistua eteenpäin. Ota kolmesta viiteen syvää henkäystä. Hengitä ulos ja toista harjoitus vastakkais­ella puolella.

 ??  ?? Jos tiedät, että selkäsi pyöristyy, voit istua palikalla. Se auttaa niin lantiota kuin selkääkin suoristuma­an.
Jos tiedät, että selkäsi pyöristyy, voit istua palikalla. Se auttaa niin lantiota kuin selkääkin suoristuma­an.
 ??  ?? HYÖDYT ✦ Auttaa saamaan yhteyden maahan ja keskittymä­än ✦ Rauhoittaa hermoston ✦ Tyynnyttää ja rauhoittaa mielen
HYÖDYT ✦ Auttaa saamaan yhteyden maahan ja keskittymä­än ✦ Rauhoittaa hermoston ✦ Tyynnyttää ja rauhoittaa mielen
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland