Aloittelijan Jooga

Siddhasana

TÄYDELLINE­N ASENTO

-

Istu matolle jalat suorina edessäsi. Vedä kädelläsi pakaroita hieman eroon toisistaan, kuten teit helpossa istumaasen­nossa (s. 24).

Vie vasen kantapääsi haaraa kohti ja anna vasemman polvesi koukistua varoen sivulle. Tuo oikea jalkateräs­i vasemman eteen ja anna oikean polven koukistua varoen ulospäin. Laske molemmat kädet polville.

mattoon, Tunne istuinluid­esi aktivoi keskivarta­loa painuvan hieman ja avaa rintakehää­si vetämällä lapaluita alaspäin. Venytä kehoon pituutta päälakea kohottamal­la. Pysy asennossa 5–10 syvän henkäyksen ajan ja rentoudu sitten lempeästi.

VARIAATIO Täydelline­n asento kierrolla

Aseta vasen käsi lattialle vasemman pakaran taakse. Sormet osoittavat taaksepäin. Laske oikea kämmenesi vasemman polven ulkosyrjäl­le. Hengitä sisään painaessas­i istuinluut alas ja venytä selkäranka­a ylös lantiosta.

Kierrä uloshengit­yksen myötä selkää hitaasti vasemmalle – liike lähtee alaselästä ja jatkuu sitten yläselkään. Hengitä sisään, venytä päälakea ylöspäin ja kierrä uloshengit­yksellä vielä pidemmälle vasemmalle. Voit kääntää pääsi ja kohdistaa katseesi vasemman olkapääsi yli, jos se tuntuu mukavalta niskassa.

Palaa aloitusase­ntoon sisäänheng­ityksellä. Toista harjoitus vastakkais­ella puolella.

 ??  ??
 ??  ?? Jos täydelline­n asento tuntuu mukavammal­ta kuin helppo istuma-asento, voit käyttää sitä aina kun helppoa istumaasen­toa tai sen variaatioi­ta käytetään sarjassa.
Jos täydelline­n asento tuntuu mukavammal­ta kuin helppo istuma-asento, voit käyttää sitä aina kun helppoa istumaasen­toa tai sen variaatioi­ta käytetään sarjassa.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland