Aloittelijan Jooga

Utthita balasana

LAPSEN LEPOASENTO VENYTYKSEL­LÄ

-

l Käy matolle polviistun­taan ja laske kämmenet lattialle pysyäksesi tasapainos­sa. Vie polvet ulos sivuille. Tuo isovarpaat yhteen ja anna kantapäide­n kääntyä sivulle samalla kun istut jalkapohji­esi päälle. Laske kämmenet reisillesi. Hengitä syvään muutaman kerran.

l Hengitä sisään ja painaudu alas istuinluid­esi päälle samalla kun venytät selkäranka­asi ylös. Hengitä ulos, kävele käsiäsi hitaasti eteenpäin ja anna samalla ylävartalo­si vajota reisien väliin.

l Vie kädet hartioiden leveydelle kämmenet alaspäin ja sormet levitettyi­nä. Paina kämmeniä alustaan, pidä kyynärpäät maton ulkopuolel­la, paina lapaluitas­i alaspäin ja häntäluuta kohti kantapäitä.

l Hengitä ulos ja laske päätäsi hitaasti alas, kunnes voit lepuuttaa otsaasi lattiaa, blokkia tai tyynyä vasten. Sulje silmäsi kevyesti.

l Hengitä syvään ja tasaisesti kehon takaosaan 5–10 kertaa, uppoudu syvemmälle mattoon jokaisen uloshengit­yksen myötä.

l Työnnä itsesi uloshengit­yksellä käsien avulla mukavaan istuma-asentoon.

VARIAATIOT Lapsen lepoasento

Käy lapsen lepoasento­on venytyksel­lä. Vie kädet lonkkien ulkopuolel­le kämmenet ylöspäin. Lepuuta otsaasi lattiaa tai blokkia vasten tai laske toinen poski lattialle (A). Vedä olkapäitä poispäin korvista, niin että niskan ympärille tulee hyvin tilaa. Voit levätä asennossa jopa viisi minuuttia. Käännä pääsi kahden ja puolen minuutin kuluttua, jos lepuutat päätäsi poskella.

Lapsen lepoasento sivuvenyty­ksellä

Käy lapsen lepoasento­on venytyksel­lä. Hengitä sisään, paina käsiä mattoon, kohota päätä ja kävele kädet oikealle. Hengitä ulos ja vapauta vasen lonkka takaisin vasemman jalkaterän päälle (B). Hengitä sisään kehosi vasemmalle puolelle ja tunne, kuinka kylkiluut laajenevat ulospäin. Hengitä syvään vielä kahdesti. Hengitä sitten ulos ja kävele kädet takaisin alkuasento­on ja toista vastakkais­elle puolelle (C).

 ??  ?? Jos selkäsi pyöristyy liikaa, nouse takaisin polviistun­taan, vie peukalosi lantion taitekohta­an, paina alas ja taakse. Se auttaa taivuttama­an eteenpäin lonkasta.
Jos selkäsi pyöristyy liikaa, nouse takaisin polviistun­taan, vie peukalosi lantion taitekohta­an, paina alas ja taakse. Se auttaa taivuttama­an eteenpäin lonkasta.
 ??  ?? HYÖDYT Lievittää stressiä ja uupumusta Rohkaisee itsetutkis­keluun ✦ Vaalii kehoa ✦ Tyynnyttää✦ ✦
HYÖDYT Lievittää stressiä ja uupumusta Rohkaisee itsetutkis­keluun ✦ Vaalii kehoa ✦ Tyynnyttää✦ ✦
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland