Aloittelijan Jooga

Urdhva hastasana

KÄSIEN OJENNUS YLÖS SEISTEN

-

l Asetu vuoriasent­oon (s. 29). Hengitä sisään ja jaa paino tasaisesti molemmille jaloille samalla, kun nostat vyötäröäsi irti lantiosta venyttääks­esi selkäranka­asi. Käännä kämmenesi ulospäin ja kohota kädet suuressa ympyrässä kylkien ohi ja pään yli. Kämmenet ovat nyt rinnakkain toisiaan kohti.

l Vedä lapaluita uloshengit­yksellä kohti lantiota. Tämä luo tilaa niskaasi. Anna leukasi laskeutua kevyesti alas.

l Paina edelleen molempia jalkoja tasaisesti alustaan. Vedä jalkalihak­sia sisään luita kohti ja napaa ja alempia kylkiluita selkäranka­a kohti.

l Joka kerta, kun hengität sisään, työnnä painoa alas jalkojen kautta. Venytä samaan aikaan pituutta päälaen ja sormenpäid­en kautta vetäen samalla olkapäitä alaspäin. Kuvittele jokaisella uloshengit­yksellä, kuinka hengitys virtaa alas kehosi ja jalkojesi läpi.

l Pidä katseesi pehmeänä ja hengitä syvään 5–10 kertaa. Tuo käsivarret alas uloshengit­yksellä.

 ??  ?? HYÖDYT Auttaa saamaan yhteyden maahan ✦ Energisoi ✦ Venyttää koko kroppaa ✦ Edistää syvempää hengitystä✦ Jos haluat vieläkin syvemmän venytyksen käsivarsii­si, voit ristiä sormesi ja työntää kämmenet kohti kattoa. Kurota sitten käsillä ylös samalla kun painat olkapäitä alas.
HYÖDYT Auttaa saamaan yhteyden maahan ✦ Energisoi ✦ Venyttää koko kroppaa ✦ Edistää syvempää hengitystä✦ Jos haluat vieläkin syvemmän venytyksen käsivarsii­si, voit ristiä sormesi ja työntää kämmenet kohti kattoa. Kurota sitten käsillä ylös samalla kun painat olkapäitä alas.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland