Aloittelijan Jooga

Uttanasana

ETEENTAIVU­TUS SEISTEN

-

l seiso jalat lantion leveydellä ja vie kädet lanteille. Paina jalkojasi kohti maata sisäänheng­ityksellä ja yritä venyttää selkäranka­a mahdollisi­mman ylös lantiosta. Hengitä ulos ja taivuta samalla hitaasti yläkroppaa lantiosta alkaen. Pidä selkä suorana. Kun selkäranka­si on linjassa lattian kanssa, päästä lantio neutraalii­n keskiasent­oon.

l anna polvien olla aavistukse­n koukussa, hengitä sisään ja venytä rintakehää vielä kerran. Hengitä ulos kumartuess­asi pidemmälle eteenpäin ja anna rintakehän lopulta levätä reisiä vasten. Taivuta polvia niin paljon kuin on tarpeen. Laske kädet alas ja lepuuta käsiä säärillä, nilkoilla tai lattialla.

l Pidä polvet taivutettu­ina ja anna ylävartalo­n rentoutua kokonaan, vie sitten häntäluu kohti kattoa ja anna pääsi pudota vielä lähemmäs lattiaa.

l sisäänheng­ityksellä, Tunne, kuinka selkäranka ja taivu jokaisella venyy jokaisella uloshengit­yksellä vielä hieman syvemmälle. Antaudu painovoima­lle, hengitä pehmeästi ja tasaisesti muutaman kerran, hengitä sitten kevyesti sisään, suorista selkäsi ja palaa seisomaase­ntoon.

VARIAATIO: Puolikas eteentaivu­tus seisten

Käy eteentaivu­tus seisten -asentoon polvet koukistett­uina tai suorassa. Vie kädet muutaman sentin päähän jalkateris­tä. Nosta sisäänheng­ityksellä päälakea ylös, häntäluust­a poispäin, kunnes selkä on lopulta samassa linjassa lattian kanssa. Paina jalkoja maahan ja käsiä sääriin ja vedä olkapäitä kohti lantiota. Hengitä syvään muutaman kerran ja palaa sitten eteentaivu­tukseen seisten.

 ??  ?? HYÖDYT Rauhoittaa sympaattis­en hermoston ✦ Lievittää uupumusta ✦ Vähentää unettomuut­ta✦
HYÖDYT Rauhoittaa sympaattis­en hermoston ✦ Lievittää uupumusta ✦ Vähentää unettomuut­ta✦
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland