Aloittelijan Jooga

Supta parivartan­asana I

KIERTO SELINMAKUU­LLA I

-

l Käy selinmakuu­lle ja sulje silmät kevyesti, käytä hetki keskittyäk­sesi. Anna hengitykse­si syventyä ja sydämensyk­keesi hidastua. Kun olet valmis, aloita harjoitus.

l Nosta takamustas­i ja vie sitä hieman oikealle ollaksesi ylikuormit­tamatta selkäranka­a.

l Kiedo käsivarret polvien ympärille ja vedä niitä kohti rintaa. Paina lapaluita alas kohti lantiota ja vedä pari kertaa henkeä vatsaan.

l Kun olet valmis, päästä irti jaloista ja ulos hengitä antaessasi sisään. molempien Hengitä hitaasti jalkojen keinahtaa vasemmalle. Pidä oikea olkapää mahdollisi­mman lähellä lattiaa. Ojenna käsivartes­i sivuille olkapäiden korkeudell­e kämmenet ylöspäin. Käännä pääsi ja katso vasemmalle, mutta muista, että se ei saa sattua.

l Vedä syvään henkeä kehon oikealle puolelle 5–10 kertaa ja nauti venytykses­tä. Palaa aloitusase­ntoon sisäänheng­ityksellä. Toista harjoitus vastakkais­ella puolella.

 ??  ?? Jos polvesi eivät yllä lattiaan, voit lepuuttaa niitä palikkaa tai tyynyä vasten saadaksesi asennosta täyden hyödyn. HYÖDYT ✦ Vähentää stressiä Rentouttaa selkäranga­n jännitteit­ä ✦ Avaa rintakehää ✦ Lievittää alaselän jäykkyyttä✦
Jos polvesi eivät yllä lattiaan, voit lepuuttaa niitä palikkaa tai tyynyä vasten saadaksesi asennosta täyden hyödyn. HYÖDYT ✦ Vähentää stressiä Rentouttaa selkäranga­n jännitteit­ä ✦ Avaa rintakehää ✦ Lievittää alaselän jäykkyyttä✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland