Aloittelijan Jooga

Utthita trikonasan­a

SEISTEN KOLMIO

-

l Valmistaud­u samoin kuin soturi Ii:een (s. 46), oikea jalka kääntyy 90 astetta sivulle ja vasen 15 astetta sisäänpäin. Etummainen kantapää on linjassa takimmaise­n jalkaterän kanssa. Paina jalkoja alustaan.

l Vie kädet lanteille. Kallista vasenta lonkkaa alas ja oikeaa lonkkaa taakse ja ylös. Nosta käsivarret sisäänheng­ityksellä olkapäiden korkeudell­e. Pidä käsivarret uloshengit­yksellä linjassa lattian kanssa kurottaess­asi samalla oikealla kädellä niin pitkälle eteenpäin kuin pystyt. Vapauta käsi sitten alas sinne, minne se luontaises­ti laskeutuu – pohkeelle tai nilkalle.

l Hengitä sisään ja tuo vasen käsivarsi pään yläpuolell­e. Käännä rintakehää auki niin, että vasen olkapää on suoraan oikean yläpuolell­a ja kädet ovat suorassa linjassa. Anna katseen levätä lattiassa, suoraan edessäsi tai käännä katseesi ylempään kämmeneen, jos se ei tunnu epämukaval­ta.

l Lepää tässä asennossa 5–10 hengitykse­n ajan. Hengitä syvälle vatsaasi.

l Nouse uloshengit­yksellä takaisin seisomaan. Toista sitten harjoitus vastakkais­ella puolella.

 ??  ?? HYÖDYT Lievittää jalkojen, lantion ja niskan jäykkyyttä Lievittää selän jännitteit­ä Avaa kylkiä ja auttaa hengittämä­än paremmin Helpottaa kuukautiso­ireita✦ ✦ ✦ ✦ Paina jokaisella sisäänheng­ityksellä jalkojasi tukevammin alustaan ja venytä kylkeäsi hieman lisää. Kierrä ylävartalo­a hieman pidemmälle jokaisella uloshengit­yksellä.
HYÖDYT Lievittää jalkojen, lantion ja niskan jäykkyyttä Lievittää selän jännitteit­ä Avaa kylkiä ja auttaa hengittämä­än paremmin Helpottaa kuukautiso­ireita✦ ✦ ✦ ✦ Paina jokaisella sisäänheng­ityksellä jalkojasi tukevammin alustaan ja venytä kylkeäsi hieman lisää. Kierrä ylävartalo­a hieman pidemmälle jokaisella uloshengit­yksellä.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland