Aloittelijan Jooga

Prasarita padottanas­ana

ETEENTAIVU­TUS HAARA-ASENNOSSA

-

l Seiso leveässä haara-asennossa. Aseta jalkaterie­n sisäsyrjät samansuunt­aisesti, levitä varpaat ja kierrä niitä aavistus sisäänpäin. Nosta holvikaari­a ylös ja paina jalkaterie­n ulkosyrjää alustaan.

l sisäänheng­ityksellä Vie kädet lanteille. jalkateriä Paina alustaan venyttääks­esi selkäranka­a. Hengitä ulos ja taivuta yläkroppaa lantiosta (selkä suorana), kunnes se on lattian kanssa samansuunt­ainen.

l Vie kämmenet lattiaan suoraan olkapäiden alapuolell­a. Jatka selkäranga­n venyttämis­tä hengittäes­säsi syvään. Pidennä selkäranka­a jokaisella sisäänheng­ityksellä. Taivu syvemmälle jokaisella uloshengit­yksellä ja anna päälakesi hitaasti lähestyä mattoa.

l reisilihak­sia. Vedä polvilumpi­oita Kierrä sisäreisiä ylöspäin hieman ja aktivoi sisään, jotta istuinluus­i avautuvat hieman ulospäin. Vie kädet jalkojen väliin, sormet levitettyi­nä ja käsivarret pystysuora­ssa lattiaa kohti. Rentouta niska ja anna pään roikkua kohti lattiaa. Työnnä käsiä alustaan nostaakses­i olkapäitä ja luodaksesi tilaa niskaan.

l Hengitä syvään 5–10 kertaa. Vie kädet lantiolle ja palaa sisäänheng­ityksellä seisomaan.

SEISTEN

 ??  ?? HYÖDYT ✦ Lepuuttaa sydäntä ✦ Rauhoittaa mielen ✦ Lievittää uupumusta Kiihdyttää veren virtausta aivoihin✦
HYÖDYT ✦ Lepuuttaa sydäntä ✦ Rauhoittaa mielen ✦ Lievittää uupumusta Kiihdyttää veren virtausta aivoihin✦

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland